جلد 21، شماره 121 - ( 4-1393 )                   جلد 21 شماره 121 صفحات 35-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdani R, Hashemi Bajgani S M, Samareh Fekri M, Hasanaghaei T, Gholamrezapoor M R, Mollaee H R. Is the prevalence of colonization with Pneumocystis Jirovecii in patients with COPD associated with ecologic conditions?. RJMS 2014; 21 (121) :30-35
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3225-fa.html
یزدانی رستم، هاشمی باجگانی سید مهدی، ثمره فکری میترا، حسن آقائی ترلان، غلامرضا پور محمد رضا، ملائی حمیدرضا. آیا شیوع کلونیزاسیون با پنوموسیستیس جیرووسی در مبتلایان به بیماری انسدادی مزمن ریوی با شرایط اکولوژیک و اقلیمی ارتباط دارد؟. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (121) :30-35

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3225-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (5867 مشاهده)

  زمینه و هدف : بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) از علل شایع مرگ و میر می باشد. نقش عوامل عفونی در ایجاد و تشدید این بیماری مشخص شده است. پنوسیستیس جیرووسی قارچ فرصت طلبی است که در افراد دارای نقص سیستم ایمنی منجر به پنومونی می شود. کلونیزاسیون با این ارگانیسم در مجاری تنفسی بعضی از افراد بدون علامت مبتلا به انواع بیماری‌های مزمن ریوی گزارش شده است. اخیرا شواهدی مبنی بر ارتباط کلونیزاسیون با این ارگانیسم و بیماری انسدادی مزمن ریه و همچنین شدت این بیماری مطرح شده است. هدف ما در این مطالعه بررسی شیوع کلونیزاسیون با این ارگانیسم در بیماران COPD به روش Real Time PCR و تعیین ارتباط آن با شدت بیماری بود .

  روش کار : تعداد 60 بیمار مبتلا به COPD که شدت بیماری آنها بر اساس معیارهای BODE (خفیف، متوسط، شدید، خیلی شدید) تعیین گردید، تحت برونکوسکوپی و لاواژ برونکوآلوئولار (BAL) قرار گرفتند و نمونه مایع BAL بیماران از نظر کلونیزاسیون با پنوموسیستیس جیرووسی با روش Real Time PCR بررسی شد .

  یافته‌ها : از مجموع 60 نمونه بررسی شده سه مورد (5%) از بیماران با پنوموسیستیس جیرووسی کلونیزه بودند .

  نتیجه‌گیری : شیوع کلونیزاسیون با پنوموسیستیس جیرووسی در بیماران مبتلا به COPD در مقایسه با کشورهای توسعه یافته به میزان قابل ملاحظه‌ای پایین‌تر بود که این تفاوت می‌تواند بیانگر نقش عوامل اکولوژیک در کلونیزاسیون با این ارگانیزم باشد .

متن کامل [PDF 398 kb]   (1952 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی ریه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb