جلد 21، شماره 119 - ( 2-1393 )                   جلد 21 شماره 119 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات مدل‌های سرطان انستیتوکانسر ایران، تهران
چکیده:   (7008 مشاهده)

  زمینه و هدف : تومور ویلمز (نفروبلاستوما) یک نئوپلازی رویانی با منشاء بلاستمای نفروژنیک بوده و مهم‌ترین تومور کلیوی کودکان محسوب می گردد. در مواردی با نمای بافتی نامطلوب و هم چنین عود تومور، شانس بقاء کاهش می ‌ یابد. هم چنین عوارض دیررس ناشی از شیمی ‌ درمانی، جان شفا یافتگان تومور ویلمز را تهدید می کند. هدف این مطالعه، ایجاد مدل زنوگرافت بافت توموری مشتق شده از بیمار بوده تا بتوان با این مدل ‌ ها، آزمون ‌ های مقاومت به داروهای شیمی ‌ درمانی را در هر فرد مورد ارزیابی قرار داد .

  روش کار : چهار بیمار مبتلاء به تومور ویلمز را انتخاب و نمونه تازه جراحی را به آزمایشگاه منتقل و پس از گذراندن مراحل کشت اولیه سلول های توموری و خالص سازی آن‌ها ، به ازای هر تومور، به 10 سر موش بی موی فاقد تیموس به صورت زیر جلدی تلقیح گردیدند. سپس مراحل رشد آن‌ها ارزیابی شده و تومورها با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند .

  یافته‌ها : میزان تومورزایی در مدل زنوگرافتی تا 70% گزارش گردید. هم چنین نتایج آسیب شناسی نشان داد که در اسلایدهای H&E ، هر سه بخش اپیتلیالی، استرومایی و بلاستما وجود داشته و نتایج ایمونوهیستوشیمی نیز با مارکرهای CK ، Desmin ، Myogenin ، WT-1 و Vimentin ، نفروبلاستما را تأیید کردند .

  نتیجه‌گیری : بررسی های هیستوپاتولوژیکی، اعتباربخشی به مدل زنوگرافت تومور ویلمز را مورد تأیید قرار داد. با توجه به این که این مدل برای اولین بار در ایران انجام پذیرفته است، از این رو می تواند پژوهشگران را به مطالعات درم آن‌ها ی انفرادی نفروبلاستوما و هم چنین ارزیابی آزمون‌های مقاومت تومور نسبت به داروهای شیمی درمانی رهنمون سازد.

متن کامل [PDF 2508 kb]   (3408 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونوپاتولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.