جلد 21، شماره 119 - ( 2-1393 )                   جلد 21 شماره 119 صفحات 48-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vosadi E, Barzegar H, Borjianfard M. The effect of omega-3 supplementation and high-fat diet in brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in the male adult rat hippocampus. RJMS 2014; 21 (119) :42-48
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3101-fa.html
وسدی الهام، برزگر حامد، برجیان فرد محبوبه. تأثیر مصرف مکمل امگا ۳ و غذای پرچرب بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در هیپوکمپ رت‌های نر بالغ. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (119) :42-48

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3101-fa.html


دانشگاه تهران
چکیده:   (6048 مشاهده)

زمینه و هدف: این پژوهش با هدف شناسایی اثرات احتمالی مکمل امگا- 3 و رژیم غذایی پرچرب ( 50 % چربی اشباع، مشتق شده از روغن سویا) بر مقاد یر
در هیپوکمپ رتهای نر بالغ با تکیه بر شفاف تر کردن نقش تغذیه در چگونگی تعدیل شکل پذیری سیناپس ی (BDNF) عامل نوروتروفیک مشتق از مغز
انجام شد.
170 گرم )، در 3 گروه مساو ی 7 تا یی کنترل، غذا ی ± روشکار: در این پژوهش تجربی 21 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفته و میانگین وزن 10
پرچرب و مکمل امگا 3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل از غذای استاندارد مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی استفاده کردند. گروه با رژیم غذا یی
پرچرب، به مدت 8 هفته رژیم غذایی در دسترس پرچرب دست ساز دریافت کردند. گروه مکمل امگا 3، روزانه ( 100 میلی-گرم/کیلوگرم وزن بدن ) مکمل
با روش الایزا سنجیده شد و دادهها با استفاده از روش آماری آنالیز واری انس ی ک BDNF امگا- 3 به صورت خوراکی به روش گاواژ دریافت کردند. مقادیر
طرفه تحلیل شدند.
هیپوکمپ پس از 8 هفته، در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش داشت اما BDNF یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر
هیپوکمپ افزایش داشت که این افزایش در مقایسه با گروه BDNF در گروه مکمل امگا 3 در پایان هفته هشتم، مقادیر .(p=0/ کاهش معنیدار نبود ( 873
.(p=0/ و 006 p=0/ کنترل و گروه غذای پرچرب معنیداری بود ( 008
هیپوکمپی را به همراه داشته BDNF نتیجهگیری: با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر میرسد، تغذیه مکمل امگا- 3 میتواند، افزایش مقادیر
باشد.

متن کامل [PDF 739 kb]   (2375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb