جلد 21، شماره 118 - ( 1-1393 )                   جلد 21 شماره 118 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (29905 مشاهده)

  زمینه و هدف : بیماری های قلبی- عروقی، علت اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به دیابت است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.

  روش کار : این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و دارونما (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL ، پروتئین واکنش پذیر C ، فشار خون سیستولی و دیاستولی و اندازه دور کمر پیش و پس از مداخله سنجیده و مقایسه شد.

  یافته‌ها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام سرم و پروتئین واکنش پذیر C در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 p< ). تغییرات کلسترول LDL ، HDL ، فشار خون سیستولی و دیاستولی و اندازه دور کمر معنی دار نبود (05/0 < p ).

  نتیجه گیری : زنجبیل سبب کاهش قند خون ناشتا، برخی از فراکسیون های چربی خون و پروتئین واکنش پذیر C در بیماران دیابتی نوع 2 شد و بنابراین می تواند جهت پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی در این بیماران به کار رود.

متن کامل [PDF 355 kb]   (4370 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.