جلد 20، شماره 112 - ( 7-1392 )                   جلد 20 شماره 112 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده:   (6678 مشاهده)
 

زمینه و هدف: زنان نخست زا غالباً در هنگام زایمان به دلیل ترس از درد زایمان دچار اضطراب شدیدی می شوند و همین اضطراب، سبب کاهش شانس زایمان طبیعی در آنان می شود. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر جویدن آدامس بدون قند بر میزان اضطراب زایمان در زنان نخست زا بود.

 

روش کار: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که بر روی 66 نفر از زنان باردار نخست زا با دردهای خودبه خودی زایمان در بیمارستان رازی اهواز در سال 1390 انجام گردید. نمونه ها بر اساس معیارهای انتخاب و حذف به صورت تصادفی در دو گروه مورد (34 نفر) و شاهد (32 نفر) قرار گرفتند. در ابتدا میزان اضطراب مادران با استفاده از مقیاس اضطراب اشپیلبرگر اندازه گیری شد. سپس به گروه مورد یک عدد آدامس بدون قند اربیت داده شد. برای گروه شاهد مداخله ای انجام نشد. پس از 30 دقیقه جویدن آدامس مجدداً میزان اضطراب در کلیه افراد اندازه گیری شد. همچنین طول مراحل زایمانی، نوع تولد و نیاز به اکسی توسین نیز در دو گروه ثبت شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تست های تی و کای دو در نرم افزار SPSS نسخه 15 آنالیز شدند. p-value کمتر از 05/0 از نظر آماری معنی دار تلقی شد.

 

یافته‌ها: یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که پس  از 30 دقیقه جویدن آدامس، میانگین و انحراف معیار اضطراب فاز فعال در زنان گروه مورد (46/5±85/42) با تفاوت معنی داری کمتر از گروه شاهد (68/7±82/49) بود. در گروه مورد طول فاز فعال به صورت معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (03/89±177 دقیقه در گروه مورد در برابر 68/59±03/229 دقیقه در گروه شاهد؛ 001/0=p). طول مرحله دوم زایمان نیز در گروه مورد (96/10±91/43) با 021/0=p کمتر از گروه شاهد بود (27/18±65/52). نوع تولد و میزان نیاز به اکسی توسین بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت.

 

نتیجهگیری: با توجه به یافته های حاصل از مطالعه به نظر می رسد که جویدن بتواند به عنوان روشی غیر تهاجمی و مؤثر جهت کاهش اضطراب زایمان مورد استفاده قرار گیرد.

 
متن کامل [PDF 310 kb]   (2844 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.