جلد 20، شماره 110 - ( 5-1392 )                   جلد 20 شماره 110 صفحات 21-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان (اصفهان)
چکیده:   (9184 مشاهده)

 

زمینه و هدف: چاقی با افزایش التهاب و افزایش فاکتورهای پیش التهابی مانند CRP همراه است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر سه روش مصرف عصاره چای سبز، تمرینات هوازی و ترکیبی بر سطح CRP در زنان چاق بود.

 

روش کار: این تحقیق نیمه تجربی در سال 1391در شهراصفهان انجام گرفت. 36 زن با دامنه سنی 78/4±63/33 سال، قد 59/5±83/157 سانتی متر، وزن 04/11±25/84 کیلوگرم و شاخص توده بدنی11/4±80/33 کیلوگرم بر متر مربع به طور تصادفی به چهارگروه تمرین هوازی، مصرف عصاره چای سبز، ترکیب آن ها و کنترل تقسیم شدند. ابتدا ترکیبات بدنی، فشار خون سیستولی و دیاستولی وسطح  CRPسرمی در هر چهار گروه اندازه گیری شد. برنامه تمرین هوازی هفته‌ای 3 جلسه به مدت 12 هفته بود. گروه عصاره چای سبز روزانه 3 کپسول عصاره 500 میلی گرمی پس از هر وعده غذای اصلی به مدت 12 هفته مصرف کردند. گروه ترکیبی به طور هم زمان به تمرین هوازی و مصرف عصاره چای سبز پرداخت. پس از 12 هفته تمام متغیرها در چهار گروه اندازه گیری شد. مقایسه درون گروهی با t- همبسته و مقایسه بین گروهی با تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.

 

یافته ها: در هر سه گروه سطح CRP سرم در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنادار داشت ولی بین گروه ها تفاوت معنادار وجود نداشت (05/0p<). همچنین فشار خون سیستولی در گروه تمرین هوازی و فشار خون دیاستولی در گروه ترکیبی کاهش معنادار داشت در حالی که فشار خون سیستولی و دیاستولی در گروه مصرف عصاره چای سبز تغییر معنادار نداشت (05/0p<). در هر سه گروه ترکیبات بدن شامل وزن، BMI، درصد چربی، WHR کاهش معنادار نداشت، ولی دور کمر در گروه تمرین هوازی و عصاره چای سبز کاهش معنادار داشت (05/0p<).

 

نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که هم تمرین هوازی و هم مصرف عصاره چای سبز می تواند مقدار  CRPسرمی را کاهش دهد و ترکیبی از این دو نیز موثر است. همچنین یافته های پژوهش حاضر بر تاثیر تمرینات هوازی بر کاهش فشار خون در زنان چاق تاکید دارد و می توان از این تمرینات برای کاهش فشار خون در زنان چاق با پرفشاری خون استفاده کرد.

 

متن کامل [PDF 397 kb]   (5937 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.