جلد 20، شماره 109 - ( 4-1392 )                   جلد 20 شماره 109 صفحات 61-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6932 مشاهده)

 

زمینه و هدف: توکوترینول‌ها (Tocotrienols) که در گذشته به دست فراموشی سپرده شده بودند، امروزه به علت اثرات آنتی اکسیدانی و غیر آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار گرفته اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف روغن کلزا غنی شده با mg 200 توکوترینول برکنترل گلیسمی و استرس اکسیداتیو بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.

 

روش کار: در این کارآزمایی بالینی 50 بیمار دیابتی نوع2 (قند خون ناشتا > 126mg/dl) به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 15 گرم روغن کلزا غنی شده با mg200 توکوترینول (T3) و گروه کنترل همان میزان روغن کلزا بدون توکوترینول دریافت کردند. نمونه خون افراد در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و قند خون ناشتا، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR = Homeostasis Model Assessment for Insulin Resistance مالون دی آلدئید (MDA=Malon Di Aldehyde) و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی (Total Antioxidant Capacity =TAC) اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه وضعیت آنتروپومتری، سطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید.

 

یافته ها: در گروه مداخله FBS، TAC و MDA به طور قابل توجهی 20، 25 و 35 درصد کاهش یافت و همچنین در پایان مطالعه دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشتند (05/0p <). سطوح HOMA_IR در گروه مداخله کاهش یافت، اما در حد معنی دار نبود و در سطوح انسولین تغییری مشاهده نشد.

 

نتیجهگیری: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که توکوترینول می‌تواند شاخص‌های وضعیت گلیسمی و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد، اما اثر آن بر حساسیت انسولینی نیاز به مطالعات آینده دارد.

 

متن کامل [PDF 369 kb]   (2596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.