زمینه و هدف : به علت افزایش سزارین در سال های اخیر، درصد زایمان طبیعی رو به کاهش نهاده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین برخی عوامل مرتبط بر انتخاب نوع زایمان در زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شده است .
روش کار : این مطالعه از نوع پژوهش های کاربردی است که به شیوه مقطعی در سال 1391 انجام شد. در این تحقیق کلیه زنان شاغل واجدشرایط در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مورد مطالعه قرار گرفته و پرسشنامه ای حاوی9سئوال فردی و 37سئوال اختصاصی در خصوص شرایط زایمان قبلی فرد به صورت خودایفا تکمیل گردید. داده ها پس از جمع آوری و ورود به نرم افزار SPSS به کمک آزمون کای دو تحلیل شدند. سطح معنی داری در کلیه آزمون ها 05/0 می باشد .
یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه62/37 ± 38/7بود. 5/27% از افراد در زایمان های قبلی سابقه سزارین داشتند. 8/57% از افراد در آخرین بارداری به روش سزارین زایمان نموده بودند. رابطه معنی داری بین تحصیلات، شغل، محل خدمت و وضعیت استخدام پاسخگو با نوع زایمان مشاهده نشد (05/0 p> ) ولی بین تحصیلات بالای همسر، وجود سابقه قبلی سزارین، ابتلا به بیماری و سقط و پیشنهاد دوستان، روش زایمان دوستان، روش پیشنهادی همسر، روش پیشنهادی مادر، پیشنهاد پزشک و ماما با انتخاب روش زایمان رابطه معنی داری وجود داشت(05/0 p< ) .
نتیجه گیری : میانگین شیوع سزارین در ارائه دهندگان خدمات بالاتر از متوسط جامعه است. پیشنهاد می گردد که سیاستگزاران سلامت در سطح شهرستان با برگزاری جلسات آموزشی متعدد برای این گروه نسبت به اصلاح نگرش و عملکرد آنان اقدام نمایند .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |