جلد 19، شماره 104 - ( 11-1391 )                   جلد 19 شماره 104 صفحات 66-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7411 مشاهده)
 

زمینه و هدف: نیستاتین یک پلی­ان با اثر ضد قارچی است که به شکل­های گوناگون در درمان کاندیدیازیس جلدی و مخاطی به کار می­رود. افزایش استفاده از آن در سال های اخیر به افزایش چشمگیر مقاومت ها منجر شده است. امروزه برای افزایش اثر ضد قارچی و کاهش مقاومت و اثرات جانبی دارو، ضمن درمان عفونت های قارچی، سعی بر این است که داروها در هم­بست با یکدیگر به کار روند. لذا در این راستا برآن شدیم تا اثرضد قارچی نیستاتین را در هم­بست با نانوسیلور بررسی کنیم.

 

روش­ کار: این یک مطالعه تجربی بود که بر روی 30 نمونه از کاندیداهای جداشده از بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدیایی مزمن انجام شده بود. در این مطالعه، نیستاتین و نانوسیلور هر یک به تنهایی و در هم­بست با یکدیگر بر روی هر یک از گونه های جداشده به روش میکرودایلوشن براث (Microdilution broth) آزمایش و تجزیه و تحلیل یافته­ها بر اساس رگرسیون لجستیک (Logestic regression) و آزمون من-ویتنی (Man-Vitni)  انجام و بیان شد.

 

یافته­ها: یافته­ها نشان داد که نیستاتین به تنهایی در محدوده گسترده­ای از غلظت، بین 16-128 میکروگرم در میلی لیتر، قادر به مهار رشد گونه های کاندیدا است ولی فعالیت ضد قارچی آن، در هم­بست با نانوسیلور در مقایسه با کاربرد تنهایی آن، به طور چشمگیری افزایش داشت.

 

نتیجه­گیری: وارد شدن نانوسیلور در فرمولاسیون های دارویی با نیستاتین برای درمان کاندیدیازیس واژینال مزمن می تواند مفید باشد.

 
متن کامل [PDF 321 kb]   (6182 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.