جلد 18، شماره 82 و 83 - ( 1-1390 )                   جلد 18 شماره 82 و 83 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S, Shahriari A, Ahangarpour A, Jolodar A. Effect of Teucrium polium ethyl acetate extract on energy consumption and obesity parameters in high sucrose diet rats. RJMS 2011; 18 (82 and 83) :24-31
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1630-fa.html
موسوی سیده الهه، شهریاری علی، آهنگرپور اکرم، جلودار عباس. اثیرعصاره اتیل استاتی گیاه کلپوره بر میزان مصرف انرژی و پارامترهای چاقی در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره غنی از سوکروز. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (82 و 83) :24-31

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1630-fa.html


دانشگاه شهید چمران
چکیده:   (8895 مشاهده)

  زمینه و هدف: مصرف کربوهیدرات­ها همراه با دریافت کالری بیش از حد سبب ابتلا به چاقی می­شود. در طب امروزی توجه زیادی به استفاده از گیاهان دارویی در درمان این بیماری ‏شده­است. کلپوره دارای اثرات هیپوگلیسمیک، هیپولیپیدمیک و آنتی­اکسیدانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره اتیل­استات این گیاه که دارای خاصیت محافظتی بر کبد ‎ ‏و آنتی­اکسیدانی قوی می­باشد، برپارامترهای چاقی موش­های تغذیه شده با جیره غنی از ‏سوکروز است.

  روش‌کار: در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر موش صحرایی نر در محدوده وزنی 20 ± 180 گرم انتخاب شد و در 4 ‎ ‏ گروه ‏شش تایی تیمار و یک گروه کنترل، به مدت 10 هفته با جیره حاوی 50 درصد سوکروز تغذیه شدند. در پایان هفته هشتم، 3 گروه تیمار روزانه mg/ kg ‏ ‎ 50، 100و 200 از عصاره ‏اتیل­استاتی گیاه کلپوره را به مدت دو هفته از طریق خوراکی دریافت می­کردند. یک گروه به عنوان گروه شاهد هیچ عصاره­ای دریافت نمی­کرد. پس از 10 هفته پرورش، موش­ها آسان­کشی شده و پارامترهای وزنی مورد ارزیابی قرار­گرفت. در بررسی و تحلیل آماری از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری ANOVA استفاده گردید . نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار محاسبه شده و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه شده و مقادیر P کوچکتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.

  یافته­ها: مطابق نتایج میزان دریافت غذا و انرژی در گروه کنترل نسبت به سایر گروه­ها به ترتیب افزایش و کاهش یافت. هم چنین وزن بدن و قلب و میزان چربی­های محوطه بطنی و هم چنین میزان هورمون لپتین در گروه شاهد در مقایسه با سایر گروه­ها افزایش قابل ملاحظه­ای یافته­است.از سوی دیگر مصرف عصاره اتیل­استاتی گیاه کلپوره با یک روند تقریبا وابسته به دوز سبب کاهش قابل ملاحظه پارامترهای چاقی نظیر وزن، چربی­های محوطه بطنی، وزن قلب و میزان هورمون لپتین گردید.

  نتیجه­گیری: این پژوهش نشان داد که مصرف عصاره در دو دوز بالا به مدت 2 هفته سبب کاهش پارامترهای چاقی می­گردد.

متن کامل [PDF 355 kb]   (3035 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb