جلد 16 - آبان                   جلد 16 - آبان صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7882 مشاهده)

    زمینه و هدف: عفونت‌های سیستم ادراری، بیماری‌های شایعی هستند و ازاین بین پیلونفریت حاد شایع‌ترین بیماری عفونی کلیه می‌باشد. این دسته از عفونت‌ها، 1/1 میلیون مراجعه پزشکی در سال در ایالت متحده را شامل می‌شوند. هزینه درمانی در مواردی که نیاز به بستری باشد، بالغ بر 180 میلیون دلار در سال است. اگرچه موربیدیته این دسته بیماری‌ها و مورتالیته ناشی از آن بالاست، در صورت درمان به موقع می‌توان از عوارض برگشت ناپذیر آن مانند اسکار کلیه و نارسایی مزمن کلیه - که هزینه بالایی جهت درمان‌هایی که اغلب Curative نیست، در برخواهد داشت- جلوگیری کرد.

این مطالعه با هدف شناسایی علل زمینه‌ای  تأخیر ارجاع کودکان مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری به مراکز درمانی طراحی شده است، تا بتوان با شناسایی این  علل ، راهکارهای مناسب جهت پیشگیری از آن‌ها و لذا پیشگیری ازعوارض برگشت ناپذیر ناشی از درمان تأخیری، دست یافت و بتوان هزینه درمانی تحمیل شده به فرد و جامعه را کاهش داد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت Case series طراحی شده است. جامعه هدف رااطفال مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های سینا و بهرامی تشکیل می‌دهند. معیارهای ورود شامل 1- سن بین 10-1 سال 2- وجود 1 کشت ادرار مثبت در پرونده و 3- عدم وجود ناهنجاری‌های سیستم ادراری می‌باشد. از بین افرادی که صلاحیت شرکت در مطالعه را داشتند، کلیه متغیرهای مورد بحث مانند سن، جنس، میکروارگانیسم ایجاد‌کننده وغیره مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های به دست آمده توسط SPSS V. 11.5 آنالیز شد. داده‌های کمی به صورت میانگین و انحراف معیار و داده‌های کیفی به صورت فراوانی نمایش داده شدند. برای مقایسه داده‌ها از تست‌های آماری Chi2 و t test استفاده شد. حد معنی‌داری 05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در بین 185 کودک مورد مطالعه با طیف سنی 1 الی 10 سال و میانگین سنی 4/5 سال، 57 % دختر و 43% پسر بودند. در بین 185 کودک مورد مطالعه، 9/15 % با علائم سپسیس و 2/2 % مورد با علامت شوک سپتیک مراجعه کردند. دیگر نتایج مورد بررسی به تفصیل در جداول گنجانده شده است. نتیجه‌گیری: نهایتاً آموزش صحیح والدین از طریق آموزش حین بارداری، آموزش از طریق رسانه‌های گروهی و شناسانیدن علائم خطر و عوارض تأخیر ارجاع اطفال مبتلا به عفونت سیستم ادراری به مراکز درمانی، می‌تواند به میزان زیادی از این تأخیر پیشگیری کند و لذا با درمان به موقع این بیماری‌ها و اجتناب از عوارض آن ها هزینه سنگین ناشی از مرگ ومیر آن‌ها را کاهش داد.

متن کامل [PDF 205 kb]   (2294 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.