Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1385
1
1
gregorian
2006
4
1
13
50
online
1
fulltext
fa
بررسی ارتباط عوامل تغذیهای و انفارکتوس حاد میوکارد Study of Correlation between Nutritional Factors and Acute Myocardial Infarction
Study of Correlation between Nutritional Factors and Acute Myocardial Infarction
پزشکی اجتماعی
Community Medicine
پژوهشي
Research
<p></p><p> زمینه و هدف: تأثیر میزان مصرف و تنوع مواد غذایی و نوشیدنیها بر رخداد انفارکتوس حاد میوکارد در مطالعات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط عوامل خطر تغذیهای و انفارکتوس حاد میوکارد میباشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد شاهدی است که بر روی 250 بیمار مبتلا به اولین انفارکتوس حاد میوکارد و 250 نفر گروه شاهد که فاقد بیماری مذکور بوده و از نظر متغیرهای سن و جنس همسان شده بودند، انجام گرفت. بیماران مبتلا، مراجعین به بخش مراقبتهای ویژه قلبی مرکز آموزشی درمانی امامخمینی تهران در طی سال 1382 بودهاند. نمونهگیری به روش غیراحتمالی متوالی صورت گرفت و روش جمعآوری دادهها از طریق مصاحبه بود. آزمونهای آماری مورد استفاده در این مطالعه شامل آزمون T، کای دو و نسبت شانس بوده است. میزان خطای آلفا در آزمونها 05/0 لحاظ شده است. یافتهها: میانگین سنی، 8/54 سال(9/11±=SD) میباشد. شایعترین نوع روغن مصرفی در دو گروه مورد مطالعه، روغنهای گیاهی بوده است. مصرف آبجو در گروه بیماران به گونهای معنیدار بیشتر از گروه شاهد بود(009/0=P). همچنین نسبت شانس(OR=Odds Ratio) مصرف آبجو به میزان 1/1(814/1-0286/1=CI) بود. میزان مصرف قهوه روزانه در دو گروه تفاوت نشان نداد اما مصرف چای به صورت روزانه در گروه بیماران از گروه شاهد بیشتر بود(005/0=P). میانگین مصرف گوشت قرمز در گروه بیماران بیشتر از گروه شاهد بوده است(003/0=P). میزان مصرف روزانه ماهی، تخممرغ، غلات خام و پخته، غذاهای پرنمک، سبزیجات و مواد قندی در دو گروه، تفاوت معنیدار نشان نداد. اما مصرف لبنیات و میوه تازه به گونهای معنیدار در گروه شاهد بیشتر بوده است(000/0=P). نتیجهگیری: از این رو لزوم استفاده از رژیمهای غذایی مناسب در پیشگیری از وقوع بیماریهای عروقی قلب، مورد تأکید بوده و میتوان با افزایش آگاهی جامعه نسبت به انتخاب رژیمهای غذایی متناوب اقدام نمود. </p>
<p></p><p> Background & Aim: The effect of food and drink consumption and their variation on acute myocardial infarction incidence has been investigated in several studies. The objective of the present study was to investigate correlation between nutritional risk factors and acute myocardial infarction. Patients & Methods: This case-control study involved 250 patients with acute myocardial infarction as the case group and 250 ones without acute myocardial infarction as the control group. Paired matching was done in terms of sex and age. All subjects were those referred to Imam Khomeini Hospital in 2003. The method of sampling was non-random sequential and data was gathered through interviews. Statistical analysis was done via t-test, chi-square test and odds ratio. Type one error was 0.05. Results: The mean age was calculated to be 54.8(±11.9) years. The most common type of oil for cooking in both groups was vegetable oil. In the case group, beer drinking was more common than the other group(P=0.009, OR=1.1). The consumption of tea and meat was significantly more in the case group(tea: P=0.005, meat: P=0.003). Fresh fruit and dairy products were mostly used by the control group(P=0.000). Eating fish, egges, grains, salty foods, vegetables and sugar were equal in both groups. Conclusion: A perfect dietary regimen plays an important role in the prevention of coronary artery diseases and people should be informed about it so that they can use an alternative dietary regimen. </p>
،انفارکتوس حاد میوکارد،عوامل خطر تغذیهای،بیماریهای قلبی عروقی،مواد غذایی
Key Words: 1) Acute Myocardial Infarction 2) Nutritional Risk Factors 3) Cardiovascular Diseases
147
154
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-591&slc_lang=fa&sid=1
J
Koohpayehzadeh
جلیل
کوهپایهزاده
3900319475328460016284
3900319475328460016284
Yes
M.R
Mohammad Hassani
محمدرضا
محمدحسنی
3900319475328460016285
3900319475328460016285
No
S.H
Mirkhani
سیدحمید
میرخانی
3900319475328460016286
3900319475328460016286
No