Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1395
11
1
gregorian
2017
2
1
23
152
online
1
fulltext
fa
بررسی مکمل یاری پودر زنجبیل بر روی پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به آرتریت رماتوئید
The effect of ginger powder supplementation on lipid profile in rheumatoid arthritis patients
روماتولوژی
Rheumatology
پژوهشي
Research
<p dir="RTL" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;text-justify:kashida;text-kashida:0%;line-height:normal;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف</span></span></strong>: <span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">اختلالات لیپیدی یکی از دلایل بسیار مهم در ایجاد و پیشرفت بیماری</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">های قلبی و آترواسکلروز در بیماران آرتریت روماتوئید به شمار میروند.</span></span></span> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">زنجبیل از جمله گیاهانی است که در کنار خواص ضد التهابی، خواص هایپو لیپیدمیک نیز دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل یاری پودر زنجبیل بر روی پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید میباشد.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;text-justify:kashida;text-kashida:0%;line-height:normal;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">روش کار</span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده بر روی 72 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) شهر ارومیه انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران در گروه مداخله (روزانه 5/1 گرم پودر زنجبیل) و گروه پلاسبو به همین مقدار دارو نما به مدت 8 هفته دریافت کردند. از کلیه شرکتکنندگان نمونههای خونی به صورت ناشتا قبل و بعد از مداخله اخذ و پروفایل لیپیدی در قبل و بعد از مداخله توسط آزمون مقایسه میانگینهای زوجی و تغییرات میانگین در دو گروه توسط مقایسه میانگینهای دو گروه مستقل و در صورت لزوم معادل ناپامتری آنها با استفاده از نرم افزار </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">SPSS</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> مورد مقایسه قرار گرفت. سطح معنا داری در تمام آزمونها، مقدار احتمال کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;text-justify:kashida;text-kashida:0%;line-height:normal;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">یافتهها</span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">: در پایان طول مدت مداخله، 67 نفر بیمار (06/93%) مورد آنالیز قرار گرفتند. مطالعه حاضر نشان داد که در گروه زنجبیل، میانگین </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL-C</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> بعد از مداخله (</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">60/20</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">22/104) در مقایسه با قبل از آن (</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">86/24</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">19/115) کاهش معنیدار (001/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">)</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> و میانگین </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">HDL-C</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> (16/10+21/50 در قبل و </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">19/10</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">27/55 در بعد از مداخله) افزایش معنیداری داشت (001/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p<</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">)</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">. در گروه دارونما میانگین </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL-C</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> (</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">19/19</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">86/113</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> در قبل و </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">38/22</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">88/118 در بعد از مداخله)، میانگین تری گلیسیرید (</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">70/59</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">09/134 در قبل و </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">21/57</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">97/143 در بعد از مداخله) و میانگین کلسترول (</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">90/26</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">12/190 در قبل و</span></span> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">50/32</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">17/199 در بعد از مداخله) افزایش معنی داری داشت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p<</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">تغییرات میانگین </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">LDL</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">، </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">HDL</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> و کلسترول در انتهای دوره مداخله در بین دو گروه دریافت کننده زنجبیل</span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> و گروه دریافت کننده دارونما از لحاظ آماری معنی دار بود </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">(05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p<</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). </span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">میانگین تری گلیسیرید در گروه مداخله نسبت به گروه پلاسبو افزایش کمتری داشت اما تغییرات آن در انتهای دوره مداخله در بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (366/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">).</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;text-justify:kashida;text-kashida:0%;line-height:normal;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری</span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">: مطالعه حاضر نشان داد که پودر زنجبیل در مقایسه با پلاسبو توانایی اصلاح الگوی لیپیدی در بیماران آرتریت روماتوئید را در جهت مطلوب دارد.</span></span></p>
<p><strong>Background</strong>: Lipid disorders are the considerable cause and main reason for development of cardiovascular and atherosclerotic disease in rheumatoid arthritis patients. Ginger has the anti-inflammatory and hypolipidemic effect. This study was conducted to evaluate the effect of Ginger powder on lipid profile in rheumatoid arthritis patients.</p>
<p><strong>Methods</strong>: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial was conducted on 72 rheumatoid arthritis referred to rheumatologic clinic of Urmia Emam Khomeini Hospital. Patients were divided randomly into 2 groups, intervention group (receiving ginger tablet 1.5 gr/day) and placebo group (placebo tablet 1.5 gr/day) for 8 weeks. Lipid profile before and after intervention was compared within groups using paired t-test and the mean differences using independent t-test between two groups.</p>
<p><strong>Results</strong>: At the end of the intervention period, 67 (93.06%) of patients were analyzed. The study showed that in the ginger group, mean of LDL-C decreased after intervention (104.22±20.60) in comparison to before (115.19±24.86) and mean of HDL-C increased (50.21±10.16 at before and 55.27±10.19 after the intervention) significantly (p<0.001). In placebo group, mean of LDL-C (113.86±19.19 at before and 118.88±22.38 after the intervention), TG (134.09±59.70 at before and 143.97±57.21 after the intervention) and total cholesterol (190.12±26.90 at before and 199.17±32.50 after the intervention) increased significantly (p<0.05). Mean changes of LDL-C, HDL-C and total cholesterol after intervention was significant between two groups (p<0.05). Mean of TG in ginger group in comparison to placebo group increased slightly but it’s changes after was not significant between groups (p=0.36).</p>
<p><strong>Conclusion</strong>: Current study showed that ginger powder compared to placebo has the ability to modify lipid profile in patients with rheumatoid arthritis.</p>
<p></p>
پودر زنجبیل, پروفایل لیپیدی, آرتریت روماتوئید
Ginger powder, Lipid profile, Rheumatoid arthritis
18
28
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1706-2&slc_lang=fa&sid=1
Hojjat
naseri
حجت
ناصری
hojjat_n@ymail.com
3900319475328460035285
3900319475328460035285
No
Department of Nutrition, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
parvin
ayremlou
پروین
آیرملوی
p.ayremlou@gmail.com
3900319475328460035286
3900319475328460035286
No
Food and Beverages Safety Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Mir Amir Aghdashi
Aghdashi
میر امیر
آغداشی
aghdashia@gmail.com
3900319475328460035287
3900319475328460035287
No
School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Seyyed Mostafa
Seyyed Mardani
سید مصطفی
سید مردانی
s_mardani@gmail.com
3900319475328460035288
3900319475328460035288
No
School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Rasoul
Zarrin
رسول
زرین
rasoul.zarrin@uqconnect.edu.au
3900319475328460035289
3900319475328460035289
Yes
Assistant Professor of Nutrition, Food and Beverages Safety Research Center, Department of Nutrition, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران