TY - JOUR JF - RJMS JO - RJMS VL - 26 IS - 8 PY - 2019 Y1 - 2019/11/01 TI - Isolation and identification of cpe-positive Clostridium perfringens in bulk and packed dehydrated vegetables TT - جدا‌سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته‌بندی N2 - زمینه و هدف: ژن آنتروتوکسین (cpe) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیت‌های غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما، کمبود آب و غیره مقاوم هستند، می‌باشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی کلستریدیوم پرفرنژنس ژن cpa در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe) می‌باشد. روش کار: در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بسته‌بندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنی‌سازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات، کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنی‌ها و انجام آزمایش‌های بیوشیمیایی، وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن cpa و cpe تعیین هویت شدند. یافته‌ها: از میان 140 نمونه مورد بررسی، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد که تمام آن‌ها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بسته‌بندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%). نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بسته‌بندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بسته‌بندی اتفاق بیافتد. SP - 23 EP - 30 AU - Ghorchian, Sedigheh AU - Douraghi, Masoumeh AU - Rahimiforoushani, Abbas AU - Soltan Dallal, Mohammad Mehdi AD - Professor, Food Microbiology Research Center / Division of Food Microbiology, Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. KW - Clostridium perfringens KW - cpe gene KW - Enterotoxin KW - Food poisoning KW - PCR UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5687-fa.html ER -