AU - Namaki, Fatemeh AU - Rajabi, Zahra AU - Soltan Dallal, Mohammad Mehdi TI - Antimicrobial resistance pattern of citrobacter species isolated from food outbreaks PT - JOURNAL ARTICLE TA - RJMS JN - RJMS VO - 26 VI - 5 IP - 5 4099 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.html 4100 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.pdf SO - RJMS 5 AB  - زمینه و هدف: بیماری‌های منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضدمیکروبی دو معضل جهانی بوده که روز بـه روز در حـال گسترش در دنیا می‌باشد. همچنین مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به مقاومت باکتری‌ها به خصوص نسبت به کارباپنم‌ها شده است. سیتروباکتر یک باکتری فرصت‌طلب است که مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها در این باکتری در حال ظهور بوده و درمان را دچار چالش کرده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی گونه‌های سیتروباکتر جدا شده از طغیان‌های مواد غذایی بوده است. روش بررسی: از بین 704 نمونه طغیان غذایی، 84 جدایه سیتروباکتر با استفاده از روش‌های میکروب‌شناسی، تست‌های افتراقی و کیت API-20E جدا‌سازی و شناسایی شد. حساسیت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با آنتی‌بیوتیک‌های (Mast,UK) آمپی سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، آزترونام، ایمی پنم، مروپنم بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد. یافته‌ها: حدود 12% از موارد اسهال ناشی از سیتروباکتر با گونه غالب فروندی بود. (9/42%) 36 جدایه از مردان و (1/57%) 48 جدایه از زنان جدا شد. بیشترین و کمترین حساسیت آنتی‌بیوتیکی به ترتیب به مروپنم (100%) و آمپی سیلین (57%) تعلق داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که نظارت بر مقاومت ضدمیکروبی در سیتروباکتر امری ضروری است. با توجه به حضور 12% سیتروباکتر در طغیان‌های غذایی، باید نسبت به تجویز و مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها اقدام مؤثری انجام شود. CP - IRAN IN - Department of Pathobiology, School of Public health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran, & Food Microbiology Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran LG - eng PB - RJMS PG - 9 PT - Research YR - 2019