TY - JOUR T1 - The study of dietary intake of macronutrients in four phenotypes of polycystic ovary syndrome based on Rotterdam criteria TT - بررسی دریافت درشت مغذی ها در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک به تفکیک زیرگروه بر اساس معیار روتردام JF - RJMS JO - RJMS VL - 25 IS - 5 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5029-fa.html Y1 - 2018 SP - 46 EP - 56 KW - Phenotypes KW - PCOS KW - Macronutrient KW - Nutrition N2 - زمینه و هدف: سندرم تخمدان-پلی­کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome -PCOS) شایع‌ترین اختلال آندوکرین در زنان ایرانی در سنین باروری می­باشد. تغذیه یکی از عوامل مؤثر احتمالی در شدت این بیماری ذکر شده است. تاکنون مطالعه­ای که به بررسی وضعیت تغذیه­ای در بین فنوتایپ‌های مختلف PCOS بپردازد انجام نشده است. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه دریافت غذایی درشت-مغذی­ها در ­زیرگروه­های ­PCOS­ انجام شد. روش کار: 182 شرکت‌کننده با روش نمونه‌گیری در دسترس وارد مطالعه مورد-شاهدی حاضر شدند. گروه­بندی بر اساس معیار روتردام صورت گرفت: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت غذایی (درشت-مغذی­ها) با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و آزمون کروسکال­والیس (KW) و من­ویتنی (MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون کروسکال­والیس 05/0و برای من­ویتنی طبق قضیه تصحیح بن_فرونی 005/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: دریافت چربی­تام در زیرگروه­های A، B و C نسبت به شاهد کمتر بود (001/0P<). زیرگروه A نسبت به شاهد، دریافت کمتر PUFA و MUFA (005/0P<) و دریافت بیشتر چربی­ترانس داشتند (001/0P<). تمام زیرگروه­های PCOS نسبت به شاهد، مصرف بیشتر کربوهیدرات و مصرف کمتر فیبرتام داشتند (001/0P<). بین زیرگروه­های مختلف PCOSبا یکدیگر و گروه شاهد اختلاف معناداری از نظر دریافت چربی­های اشباع شده، پروتئین و فیبر محلول مشاهده نگردید (05/0P>). نتیجه­گیری: پیشنهاد می­شود که با تغییر و اصلاح در شیوه تغذیه بیماران PCOSتا حد زیادی ازمشکلات و عوارض وابسته این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود. M3 ER -