RT - Journal Article T1 - Impact of transcranial direct current stimulation on food craving. JF - RJMS YR - 2018 JO - RJMS VO - 25 IS - 6 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4996-fa.html SP - 76 EP - 83 K1 - Food craving K1 - Transcranial direct current stimulation K1 - Food consumptiong AB - زمینه و هدف: ولع مصرف مواد غذایی (Food craving) به معنی تمایل قوی برای خوردن است که با مصرف بی‌رویه‌ی مواد غذایی نمود دارد. تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای (tDCS) روشی کم تهاجمی جهت تحریک مناطق مشخصی در مغز است که قادر به تحریک یا مهار انتخابی بخش‌های ویژه‌ای از کورتکس می‌باشد. در این مطالعه تاثیر روش tDCS در کاهش میزان ولع مصرف مواد غذایی ارزیابی می شود. روش کار: این مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر 30 بیمار مبتلا به ولع مصرف مواد غذایی انجام شد. گروه مداخله (15 نفر) جریان مستقیم با شدت 2mA به مدت 20 دقیقه دریافت کردند. در گروه شاهد (15 نفر) پس از قرار دادن الکترودها دستگاه روشن شد و پس از احساس سوزش اولیه توسط بیمار دستگاه خاموش می شد. بیماران توسط پرسشنامه‌ی استاندارد ولع مصرف مواد غذایی (FCQ-S , FCQ-T) ارزیابی شدند. یافته‌ها: قبل از انجام مطالعه، در میانگین نمرات پرسشنامه‌های FCQ-S و FCQ-T در بین دو گروه مداخله و شاهد تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. بعد از انجام مطالعه، میانگین نمره‌ی پرسشنامه ی FCQ-S در گروه مداخله (tDCS) نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافته بود. همچنین، به طور مشابه، پس از انجام مطالعه، میانگین نمره‌ی پرسشنامه ی FCQ-T نیز در گروه مداخله (tDCS) نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری کاهش یافته بود. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه به نظر می‌رسد استفاده از روش tDCS در درمان بیماران مبتلا به ولع مصرف مواد غذایی موثر می‌باشد. LA eng UL http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4996-fa.html M3 ER -