AU - heydarzadeh, saber AU - Yaghoubi, hashem TI - Green Synthesis and Antibacterial Effect of Silver Nanoparticles by Using Extract of Citrus aurantium PT - JOURNAL ARTICLE TA - RJMS JN - RJMS VO - 24 VI - 157 IP - 157 4099 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4565-fa.html 4100 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4565-fa.pdf SO - RJMS 157 AB  - زمینه و هدف: به دلیل اینکه این نانوذرات نقره می‌توانند کاربردهای فراوانی داشته باشند روش­های مختلف و زیادی برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد. اخیراً استفاده از گیاهان در سنتز نانوذرات به دلیل کم‌هزینه و سازگار بودن با محیط‌زیست، بسیار موردتوجه قرار گرفته است. در این مطالعه سنتز زیستی نانوذرات نقره به‌وسیله عصاره بهار نارنج و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن گزارش شده است. روش کار: در این تحقیق از عصاره بهار نارنج به عنوان عامل کاهنده برای تولید زیستی نانو ذرات نقره استفاده شد. احیای یون‌های نقره بعد از 24 ساعت در اثر واکنش عصاره بهار نارنج با نیترات نقره 1 میلی مولار صورت گرفت. نانو ذرات حاصله برای تعیین اندازه، خواص ساختاری، خواص اپتیکی، مورفولوژی و ریخت شناسی به ترتیب با دستگاه­های پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی میدان گسیلی (FESEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: تشکیل نانو ذرات زیستی نقره در محدوده 400 الی 450 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر (UV) نشان داده شد. اندازه و مورفولوژی این نانو ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری تعیین شد که شکل ذرات کروی و اندازه متوسط آن­ها در حدود 40-5 نانومتر است. نانو ذرات نقره زیستی دارای فعالیت ضد میکروبی بر علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بودند. نتیجه‌گیری: عصاره بهار نارنج قادر به احیای یون Ag+ به نانو ذرات نقره می‌باشد. همچنین نانو ذرات نقره تولید شده به روش سبز دارای فعالیت ضد میکروبی مناسبی نیز هستند. CP - IRAN IN - Department of Biology, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran LG - eng PB - RJMS PG - 15 PT - Research YR - 2017