%0 Journal Article %A Ghahramanpour, F %A Firoozrai, M %A Darabi Amin, M %A Zavarei, A %A Mohebbi, A %T Adipose Tissue Trans Fatty Acids and Risk of Coronary Artery Disease %J Razi Journal of Medical Sciences %V 13 %N 50 %U http://rjms.iums.ac.ir/article-1-575-fa.html %R %D 2006 %K Key Words: 1) Coronary Artery Disease 2) Trans Fatty Acids 3) Adipose Tissue, %X     زمینه و هدف: به نظر می‌رسد مصرف اسیدهای چرب ترانس، باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر می‌شود. ترکیب اسیدهای چرب بافت چربی یک بیومارکر مناسب برای ارزیابی چربی مصرفی در یک دوره طولانی مدت است. در این مطالعه ارتباط بین مصرف اسیدهای چرب ترانس و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر بررسی شد. روش بررسی: مطالعه انجام شده از نوع مقطعی بود. نمونه بافت چربی از 112 بیمار، با سن 20 تا 75 سال، مراجعه کننده به بیمارستان قلب شهید رجایی تهران که گرفتگی عروق کرونر آن‌ها با آنژیوگرافی تأیید شده بود گرفته شد. افراد سالم کنترل شامل 70 نفر بدون سابقه بیماری قلبی، بودند. ترکیب اسیدهای چربی نمونه‌های بافت چربی به روش کروماتوگرافی گاز ـ مایع تعیین شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از نرم‌افزار SPSS و آزمون t استفاده شد. یافته‌ها: میزان اسیدهای چرب ترانس نمونه‌های بافت چربی در دو گروه مورد مطالعه، اختلاف معنی‌داری نداشت. میزان اسید لینولئیک(18:2) بافت چربی بیماران کمتر از افراد سالم بود(03/0p %> http://rjms.iums.ac.ir/article-1-575-fa.pdf %P 135-146 %& 135 %! اسيدهاي چرب ترانس بافت چربي و خطر ابتلا به بيماري عروق کرونر %9 Research %L A-10-1-590 %+ %G eng %@ 2228-7043 %[ 2006