TY - JOUR T1 - Biosynthesis of silver nanoparticles using E.coli bacteria TT - بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از باکتری اشریشیا کولای JF - RJMS JO - RJMS VL - 22 IS - 136 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4068-fa.html Y1 - 2015 SP - 21 EP - 26 KW - Silver nanoparticles KW - Biosynthesis KW - E.coli N2 - زمینه و هدف: امروزه سنتز نانو ذرات نقره به دلیل کاربردهای فراوانی که در زمینه های مختلف دارند، بسیار متداول است. سنتز این نانو ذرات از طریق روش‌های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی انجام می شود که روش بیولوژیکی به دلیل سازگاری با محیط زیست و ارزان قیمت بودن نسبت به دو روش دیگر ارجحیت دارد. تحقیقات نشان داده است که آنزیم نیترات ردوکتاز آزاد شده بوسیله ی میکروارگانیسم ها، عامل اصلی سنتز نانوذرات نقره است. در مقاله ی حاضر از این آنزیم به منظور سنتز نانو ذرات نقره استفاده شد. روش کار: نانوذرات نقره به روش بیوسنتز با استفاده از سوپرناتانت بدست آمده از باکتری اشریشیا کولای سنتز شدند و در نهایت به منظور بررسی دقیق تر نانو ذرات نقره ی سنتز شده از دستگاههای اسپکتروفوتومتر، میکروسکوپ الکترونی عبوری و پراکندگی دینامیکی نور استفاده شد. یافته‌ها: با استفاده ازدستگاه UV-VIS طول موج در ماکزیمم جذب برای دو محلول 001/0 مولار نیترات نقره که یکی حاوی 5 و دیگری 20 سی سی از سوپرناتانت باکتری حاوی آنزیم نیترات ردوکتاز می باشند به ترتیب 415 و 405 نانومتر تعیین شد. همچنین برای محلول 01/0 مولار نیترات نقره ی حاوی 20 سی سی سوپرناتانت نقطه ی اوج در 435 نانومتر مشاهده شد. دستگاه پراکندگی دینامیکی نور سایز نانو ذرات نقره ی تولیدی برای محلول های 001/0 مولار حاوی مقادیر 5 و 20 سی سی سوپرناتانت را به ترتیب 47/74 و 73/45 نانومتر تعیین کرد. نتیجه‌گیری: نتایج بررسی نشان داد که با افزایش میزان سوپرناتانت حاوی آنزیم نیترات ردوکتاز سایز نانو ذرات نقره ی تولیدی کاهش خواهد یافت. همچنین مشخص شد که افزایش غلظت نیترات نقره موجب افزایش سایز نانو ذرات نقره ی تولیدی می شود. M3 ER -