@ARTICLE{Hejazi, author = {Hejazi, Najmeh and Nikandish, Reza and }, title = {Nutritional management in colonic interposition and partial gastrectomy }, volume = {21}, number = {122}, abstract ={  زمینه و هدف : رژیم­درمانی در جراحی­های دستگاه گوارش متأثر از نوع، محل جراحی و البته عوارض ثانویه حاصله در هر فرد است، اما بعضی از جراحی­ها در این ناحیه نادرند و همین امر می تواند کادر درمانی را در امر تغذیه بیمار با مشکلاتی روبه­رو کند؛ خصوصاً اگر جراحی در چند ناحیه صورت گیرد و با عوارضی هم همراه باشد. هدف از این گزارش آشنایی با روش صحیح تغذیه در جراحی‌های گسترده و نادر دستگاه گوارش است.   معرفی بیمار : مورد گزارش شده بیماری است که تحت جراحی colon interposition و گاسترکتومی جزئی قرار گرفته و به عوارضی چون سندروم دامپینگ، سندروم حاد زجر تنفسی و سپسیس هم بعد از جراحی مبتلا می­شود. علت اصلی این عوارض فراهم نشدن روش مناسب حمایت تغذیه­ای حین، بین و بعد از جراحی برای بیمار بوده و از این رو فرآیند درمان پیچیده و طولانی می­شود و سوءتغذیه بصورت آشکار در بیمار ظاهر می­گردد.   نتیجه­گیری : ارزیابی بیمار و مشورت با متخصصین تغذیه بمنظور در نظرگرفتن مسیر مناسب تغذیه قبل از جراحی درناحیه دستگاه گوارش می­تواند علاوه بر تسریع روند بهبودی با تأکید بر جلوگیری از سوءتغذیه، نقش پیشگیری کننده از عوارض ثانویه بیماری داشته باشد. }, URL = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3289-fa.html}, eprint = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3289-fa.pdf}, journal = {Razi Journal of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2014} }