AU - Tahavorgar, Atefeh AU - Vafa, Mohammadreza AU - Shidfar, Farzad AU - Gohari, Mahmood Reza AU - Heydari, Iraj TI - Effects of whey protein concentrate consumption compared with isolated soy protein on metabolic indices, inflammatory and oxidative stress factors in healthy overweight and obese men PT - JOURNAL ARTICLE TA - RJMS JN - RJMS VO - 20 VI - 115 IP - 115 4099 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.html 4100 - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.pdf SO - RJMS 115 AB  -  زمینه و هدف: در این مطالعه، مصرف (Whey Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد. روش کار: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12 هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سی‌سی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونه­های خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood Pressure-SBP)، دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته یکبار ارزیابی گردید. یافته‌ها: در پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p CP - IRAN IN - LG - eng PB - RJMS PG - 17 PT - Research YR - 2014