RT - Journal Article T1 - Effect of dietary olive leaf extract on brain cholesterol, cholesterol ester and triglyceride levels and of brain edema in rat stroke model JF - RJMS YR - 2013 JO - RJMS VO - 19 IS - 103 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2345-fa.html SP - 18 EP - 25 K1 - Olive leaf extract K1 - Cholesterol K1 - Cholesterol ester K1 - Triglyceride K1 - Brain stroke. AB -   زمینه و هدف : آسیب مغزی ناشی از ایسکمی گلوبال در اثر ایست قلبی و ایسکمی کانونی مغزی شمار زیادی از بیماران را ناتوان کرده که به صورت مرگ یا به صورت ناتوانی دائمی بوده است. مطالعات اخیر پیشنهاد می‌کنند که عصاره برگ زیتون باعث سرکوب التهاب و کاهش آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو می شود.   روش­ کار: در این مطالعه تجربی اثر عصاره خوراکی برگ زیتون بر سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش مورد بررسی قرار گرفت. گروه ها، هر کدام شامل 12 موش نر از نژاد ویستار مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول، گروه کنترل است که آب مقطر دریافت می کند در حالی که سه گروه تیمار عصاره برگ زیتون را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت می کنند (به ترتیب 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و گروه شم که در آن تیمار و القای ایسکمی صورت نمی گیرد. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ گروه کنترل، گروه‌های عصاره برگ زیتون و گروه شم، هر کدام به دو زیر گروه تقسیم می شوند: زیر گروه MCAO ( Middle Cerebral Artery Occlusion ) که تحت جراحی شریان میانی مغزی قرار می‌گیرند و برای اندازه‌گیری میزان ادم مغزی استفاده می‌شوند ( n=6 ) و زیرگروه برای آنالیز لیپیدهای مغزی که به صورت دست نخورده باقی می‌مانند ( n=6 ).   یافته­ها : عصاره برگ زیتون باعث افزایش سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی در گروه های آزمایشی شد. عصاره برگ زیتون باعث کاهش ادم مغزی در گروه های آزمایشی 75 و 100 میلی گرم عصاره می شود.   نتیجه­گیری : داده های این مطالعه پیشنهاد می‌کند که عصاره برگ زیتون ممکن است در مدل ایسکمی- خون رسانی مجدد موش اثر محافظت عصبی داشته باشد. کارهای بیشتری نیاز است تا این مشاهدات را تایید کرد. LA eng UL http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2345-fa.html M3 ER -