TY - JOUR T1 - Effect of apple consumption on lipid profile and oxidative stress indices among hyperlipidemic men TT - بررسی تأثیر مصرف سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو JF - RJMS JO - RJMS VL - 18 IS - 84 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1633-fa.html Y1 - 2011 SP - 1 EP - 9 KW - Apple KW - Lipid profile KW - Oxidative stress KW - Fiber KW - Polyphenol N2 -   زمینه و هدف : مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکیداتیو در مردان هیپرلیپیدمی انجام شد.   روش کار: این مطالعه به صورت مطالعه تجربی شاهددار روی 46 مرد هیپرلیپیدمیک ] mg/dl 240-200 Total Cholesterol (TC)= و mg/dl 350-150 [Triglyceride (TG)= 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند . نمونه های خون دو گروه در شروع مطالعه و بعد از 8 هفته جمع آوری و مقادیر TG ، TC ، LDL-C ، HDL-C سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو مالــون دی آلدئید ( Malondialdehyde-MDA ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام ( Total Antioxidant Capacity-TAC ) پلاسما اندازه گیری گردید. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی در شروع و پایان مطالعه بررسی شدند. مقدار پلی فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه گیری گردید. مقدار پلی فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن (mg/kg) سیب تازه و 03/4 گرم به ازاء 100 گرم (gr/100 gr) سیب تازه محاسبه شد. یافته های به دست آمده، توسط آزمون آماری آزمون کای اسکوئر و t-test با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.   یافته ها: در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری در میانگین تغییرات غلظت TG مشاهده شد، اما در میانگین غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC تفاوت معنی داری مشاهده نشد.   نتیجه گیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری گلیسیرید‌ سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب روی غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC به مطالعات بیشتری نیاز است. M3 ER -