جلد 14، شماره 54 - ( 1-1386 )                   جلد 14 شماره 54 صفحات 192-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikpour S, Atarodi Kashani Z, Mokhtarshahi S, Parsay S, Nooritajer M, Haghani H. Study of the Correlation of the Consumption of Vitamin C-Rich Foods with Preeclampsia and Eclampsia in Women Referred to Shahid Akbar Abadi Hospital in Tehran, 2004 . RJMS 2007; 14 (54) :179-192
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-715-fa.html
نیکپور صغری، عطاردی کاشانی زهرا، مختارشاهی شرافت بیگم، پارسای سوسن، نوری‌تاجر مریم، حقانی حمید. بررسی ارتباط مصرف موادغذایی غنی از ویتامین C با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی در زنان مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی در سال 1383 . مجله علوم پزشکی رازی. 1386; 14 (54) :179-192

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-715-fa.html


چکیده:   (9211 مشاهده)

    زمینه و هدف: از عوارض مهم بارداری، پره‌اکلامپسی و اکلامپسی می‌باشند که در طی دوران بارداری، سلامت مادر و جنین را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند، بنابراین پیشگیری از بروز آنها دارای اهمیت خاصی است. در طی دوران بارداری و شیردهی، نیاز مادر به ویتامین C افزایش پیدا می‌کند و بهترین راه جبران آن، استفاده از موادغذایی غنی از آن می‌باشد. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی بود. روش بررسی: تعداد افراد مورد مطالعه، 154 نفر بود که از این تعداد، 75 نفر در گروه مبتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی و 79 زن در گروه غیر مبتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی بودند که همگی در محدوده سنی 35-18 سال قرار داشتند. گروه مبتلا و غیرمبتلا از نظر متغیر تعداد بارداری و مصرف مولتی ویتامین، همگون شدند و روش نمونه‌گیری به صورت مستمر بود. محیط پژوهش در این مطالعه، شامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی بود. این مطالعه، مورد ـ شاهدی بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به روش مصاحبه بدست آمد. پرسشنامه شامل دو قسمت بود؛ قسمت اول، شامل سوالات مربوط به متغیرهای زمینه‌ای و قسمت دوم، شامل سوالاتی درباره تناوب مصرف موادغذایی غنی از ویتامین C بود؛ مقادیر گزارش شده غلظت پلاسمایی و ادراری ویتامین C واحدهای مورد پژوهش که توسط آزمایشگاه انجام شدند، در برگه ثبت درج گردیدند. یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C که شامل تعداد واحدهای مصرفی از مواد غذایی غنی از ویتامین C[مصرف میوه(00/0=P) و سبزیجات(00/0=P) و میزان ویتامین C دریافتی از رژیم غذایی(00/0=P)] است، به طور معنی‌داری با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط داشتند، بطوری که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C در گروه مبتلا، کمتر از گروه غیرمبتلا بود. همچنین میزان غلظت ویتامین C پلاسما(03/0=P) و ادرار(05/0=P) به طور معنی‌داری با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط داشت. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط دارد. براین اساس، توصیه می‌شود تا در مراکز بهداشتی و درمانی و کلاس‌های آموزش تغذیه در دوران بارداری، به اهمیت این مواد غذایی در پیشگیری از ابتلا به پره‌اکلامپسی تأکید گردد. همچنین به منظور تأیید یافته‌های مطالعه حاضر پیشنهاد می‌شود، پژوهشی آینده‌نگر با مصرف این موادغذایی در ماه‌های اول بارداری انجام شود.

متن کامل [PDF 289 kb]   (5629 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb