جلد 28، شماره 2 - ( 2-1400 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 67-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ندارد
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1398.076
Clinical trials code: ندارد

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

MirzamohammadAlaeini E, AbaspoorAzar Z, AgahHeris M, Baseri A. Comparison of effectiveness of autogenic training and affect regulation training on pain severity of women with chronic low back pain. RJMS 2021; 28 (2) :56-67
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6573-fa.html
میرزامحمدعلایینی املیا، عباسپورآذر زهرا، آگاه هریس مژگان، باصری احمد. مقایسه اثربخشی آموزش اتوژنیک و آموزش نظم‌دهی عاطفه بر شدت درد زنان مبتلا به کمردرد مزمن. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (2) :56-67

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6573-fa.html


واحد گرمسار، گرمسار، ایران ، agah.mojgan@yahoo.com
چکیده:   (1547 مشاهده)
زمینه و هدف: معمولاً کمردرد، با مشکلات روان­شناختی، اجتماعی و زیستی-جسمانی همراه است. با مزمن شدن درد، نقش عوامل روان­شناختی و اجتماعی نیز نسبت به عوامل زیستی پررنگ­تر می­شود. به دنبال شکست درمان­های پزشکی در خصوص درد، متخصصین به جنبه­های غیرحسی درد از جمله عوامل روان­شناختی روی آوردند. بنابراین، استفاده از درمان­های روان­شناختی جزء خطوط جدید درمانی قرار ­گرفتند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش اتوژنیک و آموزش نظم­دهی عاطفه بر شدت درد زنان مبتلا به کمردرد مزمن انجام گرفت.
روش کار: از نوع طرح­های نیمه‌آزمایشی با پیش­آزمون و پس­آزمون با گروه کنترل است. از بین 60 نفر از بیماران مراجع­کننده به کلینیک درد، که مایل به شرکت در پژوهش بودند؛ تعداد 33 نفر به روش نمونه­گیری در دسترس، انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه آزمایشی و 1 گروه کنترل (11n=) جایگزین شدند. گروه آزمایشی اول، 12 جلسه 90 دقیقه­ای تحت آموزش نظم­دهی عاطفه و گروه آزمایشی دوم نیز در 12 جلسه 90 دقیقه­ای تحت آموزش اتوژنیک قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله­ای دریافت نکرد.
 ابزار پژوهش، پرسش نامه درد مک­گیل (The McGill Pain Questionnaire-MPQ) بود. در انتها داده­های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس تک­متغیره و چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که آموزش نظم­دهی عاطفه و آموزش اتوژنیک به کاهش شدت درد زنان مبتلا به کمردرد مزمن منجر شده است (05/0>p).
نتیجه­ گیری: با توجه به اثربخشی آموزش­های انجام­شده می­توان گفت، آموزش این مهارت­ها به بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می­تواند در کاهش مشکلات جسمانی و روانشناختی آن ها مؤثر باشد و استفاده از آن ها باعث تعدیل هیجان­های منفی از قبیل استرس شده و سطوح ادراک درد را کاهش می­دهد.
متن کامل [PDF 801 kb]   (617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb