جلد 27 - ویژه نامه روانشناسی                   جلد 27 - ویژه نامه روانشناسی صفحات 185-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله طرح پژوهشی نیست
Ethics code: مقاله منتج به دریافت کد اخلاق نشده است
Clinical trials code: مقاله منتج به دریافت کد کارآزمایی نشده است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Musapur H, Mehravar M, Batue A, Hosseini S H, Changi Ashtiani J. Outcomes of procrastination in marital conflicts: A qualitative study. RJMS 2020; 27 :174-185
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6380-fa.html
موسی پور حامد، مهرآور محمد، بتویی علی، حسینی سید حامد، چنگی آشتیانی جواد. پیامدهای اهمال کاری در تعارضات زناشویی: یک مطالعه کیفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 () :174-185

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6380-fa.html


دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، javadchangi@yahoo.com
چکیده:   (2533 مشاهده)
زمینه و هدف: تـعارضات زناشویی به دلایل مختلفی از جمله اهمال­کاری رخ می­دهد. اهمال‌کاری می­تواند منجر به تعارضات ساده شده و تا درگیری‌های شدید لفـظی، نـزاع و کتک‌ کاری‌ و جدایی گسترش ‌یابد. پژوهش حاضر بـا هدف بررسی تاثیر اهمال‌کاری بر شکل گیری تعارضات زناشویی انجام شده است.
روش کار: این مطالعه یک تحقیق کیفی بود که با روش تحلیل مضمون در سال 1397 در شهر تهران انجام شد. بدین منظور  مصاحبه­ها با 10 فرد که به مرکز مشاوره رجوع کرده بودند، به صورت نمونه‌گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: درون مایه­ها شامل پیامدهای اهمال‌کاری در تعارض زناشویی با طبقات اصلی "تعلل ورزی امور شخصی، تعارض در نقش‌های حمایتی و وقت نشناسی" بود. طبقات فرعی عبارت است از "تعلل نهان و تعلل آشکار"، "بی اعتمادی در اجرای وعده‌ها، عدم درک متقابل، نقش‌های نیمه تمام و بی مسئولیتی در روابط" و "بی­تقیدی به رویدادها و هدر دادن زمان" بود.
نتیجه‌گیری: می‌توان گفت همواره در بررسی اهمال‌کاری مساله زمان و پیامدهایش به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چاشنی‌های بروز و ادامه اهمال‌کاری مطرح است و افراد با وقت نشناسی در سطح فردی و اجتماعی علی الخصوص در روابط زناشویی دچار مشکل می‌شوند. بنابراین، اهمال‌کاری می­تواند در ابعاد گوناگون باعث تعارضات زناشویی و آشفتگی در زندگی مشترک شود.
متن کامل [PDF 776 kb]   (595 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb