جلد 27، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 177-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: .
Ethics code: .

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behboudi E, Hamidi Sofiani V. Phage therapy as a new style of treatment for bacterial infections and its various aspects: a review study. RJMS 2020; 27 (5) :165-177
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6194-fa.html
بهبودی عماد، حمیدی صوفیانی وحیده. فاژ درمانی سبک نوین درمان عفونت‌های باکتریایی و جنبه‌های مختلف آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (5) :165-177

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6194-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، vahideh.hamidi@ymail.com
چکیده:   (5118 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتریوفاژ‌‌ها ویروس‌هایی هستند که می‌توانند باکتری‌ها را با کمترین اثر منفی بر روی سلولهای میزبان انسانی یا حیوانی از بین ببرند. به همین دلیل می‌توان از آنها به تنهایی یا همراه با آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده کرد. این مقاله مروری بر تعداد قابل توجهی از جنبه‌های استفاده از فاژها و محصولات آنها در زمینه پزشکی و به خصوص ضد باکتریایی دارد.
روش کار: در این مطالعه مروری که از نوع روائی است کلیه مطالعات تا به امروز مورد بررسی قرار گرفته است و از طریق جستجو در پایگاه‌های داده‌ای همچونIrandoc ،Scopus ،PubMed  و دیگر پایگاه‌های معتبر با جستجوی کلید واژههایی نظیر باکتریوفاژ، فاژدرمانی، درمان بیولوژیکی، عفونت، باکتریایی آخرین اطلاعات بدست آمده است.
یافته‌ها: با توجه به بروز گسترده مقاومت به انواع آنتی بیوتیک‌ها در عفونت‌های مختلف باکتریایی استفاده از باکتریوفاژها یکی از بهترین گزینه‌های پیش رو برای درمان بیماری‌های باکتریایی می‌باشند. از این رو جنبه‌های مختلف برای استفاده درمانی در بیماران در سطوح مختلف مورد پژوهش قرار گرفته است و در تمام موارد مزیت استفاده از فاژها نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مشخص گردیده است.
نتیجه‌گیری: با وجود نیاز به داروهای ضد باکتری جدید و بی‌خطر، استفاده از فاژها بعنوان درمان بیولوژیکی توسط بیشتر پزشکان هنوز مورد توجه قرار نگرفته است، و دلیل این امر احتمالاً ناشی از عدم آشنایی با فاژ درمانی است، همچنین دلیل دیگر عدم تصویب دستگاه‌های نظارتی است. ما معتقدیم، با توجه به بحران فراگیر آنتی بیوتیک، این رویکرد مستلزم توجه جدی است.
متن کامل [PDF 827 kb]   (1440 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb