جلد 24، شماره 164 - ( بهمن 1396 )                   جلد 24 شماره 164 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shirvani R, Madanipur E. Study of bla CTX-M gene in gentamicin resistant Enterococcus faecalis isolated from consumption red meats. . RJMS 2018; 24 (164) :85-92
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4976-fa.html
شیروانی رضوان، مدنی پور الهه. بررسی ژن بتالاکتاماز CTX-M در انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جداشده از گوشت های قرمز مصرفی . مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (164) :85-92

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4976-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران ، r.shirvani1368@gmail.com
چکیده:   (3427 مشاهده)
زمینه و هدف: انتروکوک­ها، بخشی از فلور طبیعی دستگاه گوارش انسان را تشکیل می­دهد که توانمندی بالایی در کسب ژن­های مقاومت به آنتی­بیوتیک دارند. استفاده­ی گسترده از آنتی­بیوتیک­ها در بخش­های کشاورزی و صنایع غذایی منجر به انتشار ژن­های مقاومت در باکتری­های پاتوژن و فلور طبیعی، انتقال به انسان و نیز ایجاد بیماری می­شود که یک تهدید جدی برای بهداشت و سلامت انسان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن­­ bla CTX-M در سویه­های انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جدا شده از گوشت­های قرمز مصرفی می­باشد.
روش­کار: در این مطالعه­ی مقطعی،190 نمونه انتروکوکوس از گوشت­های قرمز کشتارگاه­­ شهرستان بروجرد جمع­آوری و 90 سویه انتروکوکوس فکالیس با استفاده از تست­های بیوشیمیایی شناسایی و جداسازی شد، سپس آزمون تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستورالعمل CLSI انجام شد. در نهایت فراوانی ژن­ bla CTX-M در سویه­های مقاوم به جنتامایسین با استفاده از پرایمر اختصاصی، توسط PCR موردبررسی قرار گرفت.
یافته­ها: بیشترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک­های اریترومایسین و پنی­سیلین به ترتیب با 44/94% و 66/56% گزارش شد و  سویه­ها حساسیت بالایی نسبت به نیتروفورانتئین، مروپنم و سیپروفلوکساسین داشتند. از 90 نمونه مورد آزمایش، 9 نمونه (10%) مقاوم به جنتامایسین بودند که ژن­ مذکور در هیچ­یک از 9 سویه مشاهده نشد.
نتیجه­گیری: با توجه به انتقال آسان ژن­های مولد آنزیم­های بتالاکتاماز از طریق پلاسمید، عدم ردیابی ژن­­ مذکور در میان باکتری­های موردبررسی نشان می­دهد که این ژن همراه ژن­های عامل مقاومت به جنتامایسین منتقل نمی­شود، بنابراین رابطه­ی معنی­داری بین این ژن و آنتی­بیوتیک مورد­بررسی مشاهده نشد.
 
متن کامل [PDF 1090 kb]   (1008 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb