iumssj
جلد 25، شماره 169 - ( تیر 1397 )                   جلد 25 شماره 169 صفحات 48-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tarasi M, asle-rousta M. Effect of spinach (Spinacia oleracea L.) extract on chronic restraint stress-induced memory deficit and anxiety in male rats . RJMS. 2018; 25 (169) :48-55
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4943-fa.html
تاراسی معصومه، اصل روستا معصومه. اثر عصاره اسفناج (Spinacia oleracea L.) بر اختلال حافظه و اضطراب القا شده توسط استرس مزمن بی‌حرکتی در رت‌های نر. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (169) :48-55

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4943-fa.html


زنجان، ایران ، mrousta58@gmail.com
چکیده:   (388 مشاهده)
زمینه و هدف: اسفناج (Spinacia oleracea. L) اثرات آنتی­اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدآپوپتوتیک و محافظت­کننده عصبی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره  هیدروالکلی اسفناج بر اختلال یادگیری و حافظه فضایی و اضطراب القاشده توسط استرس مزمن بی­حرکتی در موش­های صحرایی نر بالغ است.
روش­ کار: 60 سر رت نر نژاد ویستار به 6 گروه  شامل  کنترل، اسفناج200 و اسفناج400 (که روزانه با عصاره هیدروالکلی اسفناج در دوزهای mg/kg 200 و 400 گاواژ شدند)، استرس (تحت 6ساعت استرس بی­حرکتی در روز به مدت 21 روز متوالی)، استرس-اسفناج200 و استرس-اسفناج400 (که علاوه بر استرس بی­حرکتی، عصاره اسفناج دریافت نمودند) تقسیم شدند. یادگیری و حافظه فضایی و اضطراب حیوانات به ترتیب توسط ماز آبی موریس و ماز بعلاوه مرتفع مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: استرس مزمن بی­حرکتی موجب اختلال در یادگیری و حافظه فضایی و بروز اضطراب شد. مدت زمان و مسافت سپری­شده برای رسیدن به سکوی پنهان در گروه­های استرس-اسفناج در مقایسه با گروه استرس کاهش معنی­داری داشت (به ترتیب 01/0 P< و  05/0P<). همچنین مصرف عصاره اسفناج، موجب افزایش معنی­دار مدت زمان و مسافت شناشده در ربع دایره هدف در مقایسه با گروه استرس شد (به ترتیب 01/0 P< و 05/0P<). مصرف هر دو دوز عصاره اسفناج به افزایش معنی­دار درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان ماندن در بازوی باز در حیوانات گروه­های استرس-اسفناج در مقایسه با گروه استرس منجر گردید (به ترتیب 01/ 0P<  و 05/0P<).
نتیجه ­گیری: عصاره اسفناج احتمالاً به علت محتوای غنی انتی­اکسیدانی، موجب بهبود یادگیری و حافظه فضایی و کاهش اضطراب در موش­های مواجه­شده با استرس بی­حرکتی می­شود.
متن کامل [PDF 426 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb