جلد 24، شماره 161 - ( 8-1396 )                   جلد 24 شماره 161 صفحات 21-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kord Varkaneh H K V, Rahmani J, Tajik S, Zarezadeh M, Nazari A, Fatahi S. Association between dietary inflammatory index with obesity in Women who referred to health centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences. RJMS. 2017; 24 (161) :21-30
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4899-fa.html
کرد ورکانه حامد، رحمانی جمال، تاجیک سمیه، زارع زاده میثم، نظری علی، فتاحی سمیه. ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی با چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (161) :21-30

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4899-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، fatahis70@gmail.com
چکیده:   (909 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی از مهم‌ترین مشکلات سلامتی در جهان است و به عنوان یک التهاب مزمن شمرده می‌شود. بصورتی که افزایش چاقی مرکزی با افزایش التهاب همراه می‌باشد. رژیم غذایی نقش عمده در تنظیم التهاب ایفا می‌کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی و چاقی در زنان تهرانی می‌باشد.
روش کار: این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی بر روی 198 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش خوشه‌ای انجام شد. دریافت‌های غذایی از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع‌آوری و شاخص التهابی رژیم غذایی محاسبه گشت. اندازه‌گیری وزن، قد و دور کمرانجام شد. در آنالیز نهایی عوامل مخدوش‌گر کنترل و سطح معنا داری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد 4/33 سال و میانگین شاخص توده‌ی بدنی 1/25 بود. توزیع افراد از نظر وزن، نمایه توده بدن و دور کمر بر حسب شاخص التهابی رژیم غذایی معنا‌دار بود. نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی برای پایین‌ترین سهک شاخص التهابی رژیم غذایی پس از تعدیل مخدوش‌گرها نسبت به بالاترین سهک 10/0 =OR برآورد شد که از لحاظ آماری معنا‌دار بود اما برای نسبت شانس چاقی عمومی این نسبت شانس معنا‌دار نبود (2/0 = p).
نتیجه‌گیری: در نتیجه این مطالعه بیان می‌کند که با افزایش امتیاز شاخص التهابی رژیم غذایی نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی افزایش می‌یابد. ولی این نتیجه در مورد چاقی عمومی صادق نیست. مطالعات آینده نگر بیشتری می‌تواند به تبیین روابط این موضوع کمک کند.
 

متن کامل [PDF 390 kb]   (220 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb