جلد 24، شماره 161 - ( 8-1396 )                   جلد 24 شماره 161 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Association between dietary inflammatory index with obesity in Women who referred to health centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences. RJMS. 2017; 24 (161)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4899-fa.html
کرد ورکانه حامد، رحمانی جمال، تاجیک سمیه، زارع زاده میثم، نظری علی، فتاحی سمیه. ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی باچاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران . مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (161)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4899-fa.html


چکیده:   (63 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی از مهمترین مشکلات سلامتی در جهان است وبه عنوان یک التهاب مزمن شمرده میشود. بصورتی که افزایش چاقی مرکزی با افزایش التهاب همراه می باشد.رژیم غذایی نقش عمده در تنظیم التهاب ایفا می کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی و چاقی در زنان تهرانی می باشد.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی بر روی 198 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش خوشه ای  انجام شد. دریافت های غذایی از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع اوری و شاخص التهابی رژیم غذایی محاسبه گشت. اندازه گیری وزن، قد و دور کمرانجام شد.در آنالیز نهایی عوامل مخدوش گر کنترل و سطح معنا داری 05/0 در نظر گرفته شد.

یافتهها: میانگین سنی افراد 4/33 سال و میانگین شاخص توده ی بدنی 1/25 بود. توزیع افراد از نظر وزن ،نمایه توده بدن و دور کمر بر حسب شاخص التهابی رژیم غذایی معنا دار بود. نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی برای سهک اول شاخص التهابی رژیم غذایی پس از تعدیل مخدوش گرها نسبت به سهک سوم 10/0 OR= براورد شد که از لحاظ اماری معنا دار بود اما برای نسبت شانس چاقی عمومی این توزیع معنا دار نبود2/0 = p.

نتیجه‌گیری: در نتیجه این مطالعه بیان میکند که با افزایش امتیاز شاخص التهابی رژیم غذایی نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی افزایش می یابد. ولی این نتیجه در مورد چاقی عمومی صادق نیست. مطالعات اینده نگر بیشتری میتواند به تبیین روابط این موضوع کمک کند.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb