جلد 12، شماره 47 - ( 9-1384 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 106-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahati M, Mahmoodian M, Mir Mohammad Ali Roodaki M, Shariat M. Study of Antifungal Effects of Nystatin, Clotrimazole and Miconazole on Candida Specimens Isolated from Patients . RJMS 2005; 12 (47) :99-106
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-489-fa.html
فلاحتی مهربان، محمودیان مسعود، میرمحمدعلی رودکی مریم، شریعت محمدجواد. اثرات ضدقارچی داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول بر روی کاندیداهای جدا شده از بیماران. مجله علوم پزشکی رازی. 1384; 12 (47) :99-106

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-489-fa.html


چکیده:   (15405 مشاهده)

    زمینه و هدف: کاندیداها شامل گونه‌های متنوعی از مخمرها و مخمر مانندها هستند که برخی از آنها و از جمله کاندیدا آلبیکنس فلور طبیعی بدن انسان را تشکیل می‌دهند و به صورت فرصت‌طلب در انسان بیماری ایجاد می‌نمایند، ولی داروهایی که بر ضد آنها در بازار وجود دارد و به کار می‌رود از نظر تعداد محدود هستند، که این خود می‌تواند باعث ایجاد مقاومت در آنها گردد. هدف این بررسی ارزیابی اثرات ضدقارچی داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول بر روی کاندیداهای جدا شده از بیماران بود.

روش کار: بررسی حاضر مطالعه‌ای تجربی بود که در آن اثرات ضدقارچی داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول بر روی کاندیداهای جدا شده از بیماران در 2 محیط جامد و مایع ارزیابی شد. در طی آزمایش‌های in vitro ، حداقل غلظت مهار کنندگی داروهای فوق بر روی 60 نمونه مخمری جمع‌آوری شده از بیماران که شامل 30 نمونه کاندیداآلبیکنس و 30 نمونه کاندیداهای غیرآلبیکنس بود، تعیین شد و گونه‌های استاندارد حساس و مقاوم کاندیدا مشخص گردید.

یافته‌ها: نتایج به دست آمــده از ایــن مطالعــه نشــان می‌دهــد کــه از 3 داروی یاد شــده در بالا، گونه کاندیدا آلبیکنس از حساسیت بالاتــری نسبــت بــه کلوتریمازول و نیستاتین در مقایسه با مایکونازول برخوردار است(01/0 P< ). ‌در حالی که گونه‌هــای غیر آلبیکنس نسبت به هر 3 داروی فوق از حساسیــت بالایــــی برخوردارنــد و حتــی حساسیــت آنهــا بیش‌تــر از حساسیــت کاندیدا آلبیکنس نسبت به این داروها است(01/0 P< ). همچنین اختلاف معنی‌داری در میانگین MIC ( Minimum Inhibitory Concentration ) به دست آمده از 2 روش فوق وجود ندارد. میانگین MIC نیستاتین، کلوتریمازول و مایکونازول برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 2/2 میکروگرم در میلی‌لیتر، 6/2 میکروگرم در میلی‌لیتر و کمتر از 18 میکروگرم در میلی‌لیتر بود. همچنین نتایج برای گونه‌های غیر آلبیکنس به ترتیب برابر 81/0 میکروگرم در میلی‌لیتر، 56/0 میکروگرم در میلی‌لیتر و 2/1 میکروگرم در میلی‌لیتر بود.

نتیجه‌گیری کلی: این امر نشان دهنده اهمیت تعیین گونه و انجام تست حساسیت به دارو قبل از شروع درمان است و در مجموع گونه‌های غیر آلبیکنس در مقایسه با آلبیکنس در برابر داروها از حساسیت بیش‌تری برخوردارند.

متن کامل [PDF 201 kb]   (5653 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb