XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nachvak M, Hedayati S, Hejazi N, Ali M, Shafizade A, Shojaee M. Nutritional assessment in ICU patients with enteral feeding in Amol hospitals. RJMS. 2017; 24 (162)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4882-fa.html
نچواک مصطفی، هدایتی صفورا، حجازی نجمه، معتمدی مطلق علی، شفیع زاده عبدالله، شجاعی مرضیه. ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران دریافت کنندۀ تغذیۀ روده ای ( انترال) در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان های شهرستان آمل . مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (162)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4882-fa.html


کارشناس علوم تغذیه، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشکده علوم تغذیه و تکنولوژی غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (79 مشاهده)

سابقه و هدف:  مراقبت های تغذیه ای مناسب نقش مهمی در روند بهبود بیماران بستری به خصوص با شرایط بحرانی دارند و سوء تغذیه می تواند اثرات منفی بر وضعیت بیمار اشته باشد.  هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران با تغذیه روده ای در بخش مراقبت های ویژه بود.

مواد و روش‌ها:  در مجموع 85  بیمار از زمان بستری تا هنگام ترخیص در این مطالعه توصیفی تحلیلی در شهرستان آمل در استان مازندران مورد بررسی قرار گرفتند. امتیازAPACHE IV   برای بیماران  تعیین شد.  میزان شیوع سوء تغذیه بر اساس SGA ، برخی شاخص های آنتروپومتریک و شاخص های بیوشیمیایی خونی مرتبط با سوء تغذیه و میزان دریافت در مقایسه با میزان نیازهای تغذیه ای تعیین گردید.

یافته‌ها:  بر اساس SGA  شیوع سوء تغذیه در زمان بستری (42.6%) و در زمان ترخیص (83.5%)  تعیین شد که افزایش معنادار در مدت بستری داشته است. اندازه محیط وسط بازو، چربی زیر پوست در ناحیه سه سر بازو ، عضله وسط بازو و دورساق پا ، سطح کراتینین و لنفوسیت تام خون در زمان ترخیص نسبت به زمان بستری کاهش معنا داری داشته است . ارتباط منفی معناداری  بین اندازه های آنتروپومتری و برخی شاخص بیوشیمیایی با میزان سوء تغذیه در زمان ترخیص دیده شد .

استنتاج: شیوع سوء تغذیه در مدت بستری پیشرفت کرد.  محلول های دست ساز  ،کفایت تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز بیمار را نداشت. شاخص های آنتروپومتری و برخی شاخص های بیوشیمیایی با  بروز و پیشرفت سوء تغذیه در بیماران مرتبط بودند.  

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb