جلد 24، شماره 165 - ( اسفند 1396 )                   جلد 24 شماره 165 صفحات 34-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، nafesm5@gmail.com
چکیده:   (3568 مشاهده)

زمینه و هدف: مونوسیت‌ها یکی از اجزای مهم سیستم ایمنی هستند که در پاسخ‌های التهابی و پاسخ های ایمنی ذاتی نقش مهمی ایفا می‌کنند؛ بنابراین جداسازی این سلول‌ها در تحقیقات ایمنی شناسی دارای اهمیت فراوان بوده و به همین دلیل روش‌های مختلفی برای جداسازی این سلول‌ها ابداع شده است. یکی از کم هزینه‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها جداسازی با استفاده از خاصیت چسبندگی این سلول‌ها است که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار: در این روش بعد از جداسازی سلول‌های تک هسته‌ای خون محیطی، با استفاده از خاصیت چسبندگی مونوسیت‌ها به سطح پلاستیکی این سلول‌ها از سوسپانسیون سلولی جدا سازی شدند و سپس با استفاده از آنتی‌بادی‌های اختصاصی نشاندار با رنگ فلورسنت (PE، FITC) متصل شونده به مارکرهای اختصاصی CD11b و CD14 بر سطح مونوسیت‌ها رنگ آمیزی گردید و درصد خلوص سلول‌های جداسازی شده مشخص شد.
یافته‌ها: پس از جدا سازی مونوسیت‌ها و بررسی آن‌ها با دستگاه فلوسایتومتری نتایج بیانگر این موضوع بود که 2/90 درصد از سلول‌های جداشده دو مارکر CD11b و CD14 را بیان می‌کردند.
نتیجه‌گیری: گرچه روش‌های جداسازی مختلفی برای مونوسیت‌ها وجود دارد اما هرکدام دارای مزیت‌ها و معایبی هستند. یکی از آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین این روش‌ها جداسازی براساس خاصیت چسبندگی این سلول‌ها است که امکان جداسازی این سلول‌ها با درصد خلوص بالا را فراهم می‌کند.
 
 

متن کامل [PDF 705 kb]   (1968 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (9452 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.