جلد 24، شماره 158 - ( مرداد 1396 )                   جلد 24 شماره 158 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، dorostim42@yahoo.com
چکیده:   (5548 مشاهده)

زمینه و هدف: عصر حاضر ، عصر مشکلات و ناراحتی‌های روانشناختی است. از جمله این ناراحتی‌های روانشناختی افسردگی و کمبود عزت نفس می‌باشند که از اصلی‌ترین علل ناتوانی جامعه هستند. از طرفی امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت تغذیه‌ای بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماری‌های مزمن است که ارتباط ان با بیماری‌های روانشناختی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران می‌باشد.
روش کار: با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، 246 سرباز از پادگان تهران، برای انجام این مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت اقتصادی اجتماعی و فعالیت بدنی به وسیله پرسشنامه گردآوری شد. برای هریک افراد شرکت کننده به صورت رودر رو یادامد 24 ساعته غذا ثبت و تنوع غذایی افراد مورد سنجیش قرار گرفت. افسردگی و عزت نفس به وسیله پرسشنامه های استاندارد DASS و روزنبرگ مورد سنجش قرار گرفتند. در آنالیز رگرسیون خطی نتایج عوامل مخدوش گر تعدیل گردید.
یافته‌ها: در افراد مورد بررسی، 9/15% افسردگی شدید و 37% دچار عزت نفس پایین بودند. نسبت شانس ابتلا به افسردگی برای چارک‌های امتیاز تنوع غذایی پس از تعدیل مخدوش گرها به ترتیب [01/0; p < 69/0، 75/0، 78/0،00/1 or=] برآورد شد که از لحاظ آماری معنادار بود اما بر نسبت شانس عزت نفس بر حسب چارک های تنوع غذایی معنا دار نبود.
نتیجه‌گیری: با افزایش امتیاز تنوع غذایی نسبت شانس ابتلا به افسردگی کاهش می‌یابد اما تاثیر معناداری آماری بر روی عزت نفس افراد ندارد.
 

متن کامل [PDF 777 kb]   (1288 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.