جلد 24، شماره 158 - ( 5-1396 )                   جلد 24 شماره 158 صفحات 51-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani J, Dorosty A. relationship Dietary diversity scores with depression and self-esteem in Iranian soldier of Tehran barracks in 1395. RJMS. 2017; 24 (158) :51-58
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4732-fa.html
رحمانی جمال، درستی مطلق احمدرضا. بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران در سال 1395. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (158) :51-58

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4732-fa.html


استاد، گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (678 مشاهده)

زمینه و هدف: عصر حاضر ، عصر مشکلات و ناراحتی‌های روانشناختی است. از جمله این ناراحتی‌های روانشناختی افسردگی و کمبود عزت نفس می‌باشند که از اصلی‌ترین علل ناتوانی جامعه هستند. از طرفی امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت تغذیه‌ای بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماری‌های مزمن است که ارتباط ان با بیماری‌های روانشناختی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران می‌باشد.
روش کار: با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، 246 سرباز از پادگان تهران، برای انجام این مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت اقتصادی اجتماعی و فعالیت بدنی به وسیله پرسشنامه گردآوری شد. برای هریک افراد شرکت کننده به صورت رودر رو یادامد 24 ساعته غذا ثبت و تنوع غذایی افراد مورد سنجیش قرار گرفت. افسردگی و عزت نفس به وسیله پرسشنامه های استاندارد DASS و روزنبرگ مورد سنجش قرار گرفتند. در آنالیز رگرسیون خطی نتایج عوامل مخدوش گر تعدیل گردید.
یافته‌ها: در افراد مورد بررسی، 9/15% افسردگی شدید و 37% دچار عزت نفس پایین بودند. نسبت شانس ابتلا به افسردگی برای چارک‌های امتیاز تنوع غذایی پس از تعدیل مخدوش گرها به ترتیب [01/0; p < 69/0، 75/0، 78/0،00/1 or=] برآورد شد که از لحاظ آماری معنادار بود اما بر نسبت شانس عزت نفس بر حسب چارک های تنوع غذایی معنا دار نبود.
نتیجه‌گیری: با افزایش امتیاز تنوع غذایی نسبت شانس ابتلا به افسردگی کاهش می‌یابد اما تاثیر معناداری آماری بر روی عزت نفس افراد ندارد.
 

متن کامل [PDF 777 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb