iumssj
جلد 23، شماره 152 - ( 11-1395 )                   جلد 23 شماره 152 صفحات 18-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naseri H, ayremlou P, Aghdashi M A A, Seyyed Mardani S M, Zarrin R. The effect of ginger powder supplementation on lipid profile in rheumatoid arthritis patients. RJMS. 2017; 23 (152) :18-28
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4404-fa.html
ناصری حجت، آیرملوی پروین، آغداشی میر امیر، سید مردانی سید مصطفی، زرین رسول. بررسی مکمل یاری پودر زنجبیل بر روی پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به آرتریت رماتوئید. مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (152) :18-28

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4404-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، rasoul.zarrin@uqconnect.edu.au
چکیده:   (4511 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلالات لیپیدی یکی از دلایل بسیار مهم در ایجاد و پیشرفت بیماریهای قلبی و آترواسکلروز در بیماران آرتریت روماتوئید به شمار می‌روند. زنجبیل از جمله گیاهانی است که در کنار خواص ضد التهابی، خواص هایپو لیپیدمیک نیز دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل یاری پودر زنجبیل بر روی پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می‌باشد.

روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده بر روی 72 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) شهر ارومیه انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران در گروه مداخله (روزانه 5/1 گرم پودر زنجبیل) و گروه پلاسبو به همین مقدار دارو نما به مدت 8 هفته دریافت کردند. از کلیه شرکت‌کنندگان نمونه‌های خونی به صورت ناشتا قبل و بعد از مداخله اخذ و پروفایل لیپیدی در قبل و بعد از مداخله توسط آزمون مقایسه میانگین‌های زوجی و تغییرات میانگین در دو گروه توسط مقایسه میانگین‌های دو گروه مستقل و در صورت لزوم معادل ناپامتری آن‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد مقایسه قرار گرفت. سطح معنا داری در تمام آزمون‌ها، مقدار احتمال کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در پایان طول مدت مداخله، 67 نفر بیمار (06/93%) مورد آنالیز قرار گرفتند. مطالعه حاضر نشان داد که در گروه زنجبیل، میانگین LDL-C بعد از مداخله (60/20±22/104) در مقایسه با قبل از آن (86/24±19/115) کاهش معنی‌دار (001/0=p) و میانگین HDL-C (16/10+21/50 در قبل و 19/10±27/55 در بعد از مداخله) افزایش معنی‌داری داشت (001/0p<). در گروه دارونما میانگین LDL-C (19/19±86/113 در قبل و 38/22±88/118 در بعد از مداخله)، میانگین تری گلیسیرید (70/59±09/134 در قبل و 21/57±97/143 در بعد از مداخله) و میانگین کلسترول (90/26±12/190 در قبل و 50/32±17/199 در بعد از مداخله) افزایش معنی داری داشت (05/0p<). تغییرات میانگین LDL، HDL و کلسترول در انتهای دوره مداخله در بین دو گروه دریافت کننده زنجبیل و گروه دریافت کننده دارونما از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0p<). میانگین تری گلیسیرید در گروه مداخله نسبت به گروه پلاسبو افزایش کمتری داشت اما تغییرات آن در انتهای دوره مداخله در بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (366/0=p).

نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که پودر زنجبیل در مقایسه با پلاسبو توانایی اصلاح الگوی لیپیدی در بیماران آرتریت روماتوئید را در جهت مطلوب دارد.

متن کامل [PDF 488 kb]   (1759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روماتولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb