جلد 23، شماره 151 - ( 10-1395 )                   جلد 23 شماره 151 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of IgE-Reactivity of Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavous and Aspergillus niger with type 1 hypersensitive patients’ sera. RJMS 2017; 23 (151) :10-20
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4235-fa.html
ابراهیمی مژگان، فلاحتی مهربان، رودباری مریم، قنبری سمیه، مختاریان کبری، خوش میرصفا مجید، و همکاران.. مقایسه واکنش گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر با IgE سرم بیماران مبتلا به ازدیاد حساسیت تیپ یک . مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (151) :10-20

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4235-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، rezafalak@yahoo.com
چکیده:   (5916 مشاهده)

زمینه و هدف: آسپرژیلوس­ها نقش قابل توجهی در بروز آلرژی­های تنفسی دارند. هدف این مطالعه بررسی الگوی پاسخ ایمونولوژیک هومورال IgE گونه­های آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر با سرم بیماران دچار ازدیاد حساسیت تیپ یک به آسپرژیلوس­ها بود.

روش بررسی: عصاره تهیه شده از قارچ­های مورد نظر دیالیز و غلظت پروتئینی عصاره­ها با روش برادفورد اندازه­گیری شد و الگوی الکتروفورزی پروتئین­ها با SDS-Page بررسی گردید. بیماران حساس و کنترل­ها بر اساس علائم بالینی و تست پریک انتخاب شدند و با استفاده از سرم بیماران و روش­های الایزا و وسترن بلات واکنش متقاطع IgE بین آلرژن­های سوش­های مورد نظر بررسی گردید.

یافته­ها: در الکتروفورز عصاره گونه­ها، باندهای پروتئینی در محدوده 11 الی 100 کیلودالتون مشاهده شد که باندهای پروتئینی واضح­تر در محدوده 46 تا 100 کیلودالتون قرار داشتند. در آزمون الایزا اختلاف چشمگیری در واکنش سرم بیماران آلرژیک و گروه کنترل در مورد هر سه قارچ مشاهده شد. اما نتایج الایزای بیماران در سه گونه مطرح شده با هم اختلاف فاحشی نشان نمی­داد. در وسترن بلات نیز باندهای شاخصی در وزن­های مختلف مشاهده شد.

نتیجه­گیری: پروتئین­های آلرژی­زا در گونه­های بررسی شده تاحدودی متفاوت هستند بنابراین تفاوت واکنش ایمنی بیماران می­تواند مربوط به تفاوت زمینه ژنتیکی افراد مورد مطالعه، تفاوت سطح مواجه بیماران با قارچ­های محیطی و یا تفاوت قدرت آلرژی­زایی عصاره­های مورد مطالعه و تکنیک­های بکار رفته باشد. 

متن کامل [PDF 1755 kb]   (4800 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb