جلد 23، شماره 145 - ( 4-1395 )                   جلد 23 شماره 145 صفحات 98-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ramezankhani A, yazdkhasti M, abdi F. Policy on Health of Street Children: Challenges and Solutions. RJMS 2016; 23 (145) :88-98
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3849-fa.html
رمضانخانی علی، یزدخواستی منصوره، عبدی فاطمه. سیاست گذاری سلامت کودکان خیابانی : چالش ها و راهکارها. مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (145) :88-98

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3849-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، fatemeh.abdi87@yahoo.com
چکیده:   (6062 مشاهده)

زمینه و هدف: پدیده کودکان خیابانی، مسئله‌ای زیستی - روانی و اجتماعی است که نه تنها به کودکان آسیب می‏رساند، بلکه سلامت جامعه را نیز به مخاطره می‏اندازند. در راستای توسعه سیاست‌ها و برنامه‌های سلامت کودکان در کشور، شناخت چالش‌ها در طراحی بهینه برنامه‌ها و ارائه خدمات متناسب یک ضرورت است. در این مقاله موضوع‌ها و چالش‌های سلامت کودکان خیابانی، سیاست‌گذاری سلامت جهت این گروه از کودکان و راهکارهای لازم ارائه می‌گردد.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه مروری است. برای گردآوری داده‌ها با استفاده از کلیدواژه‌های کودکان خیابانی، سلامت، چالش‌ها، سیاست، سیاست‌گذاری سلامت، در پایگاه‌های اطلاعاتی Pubmed، Medline، Cochran library، Emro، WHO، Iranmedex، SID و Google scholar جستجو انجام شد. نتیجه جستجو دستیابی به 84 منبع مرتبط بود که از این میان 47 مورد که مناسب‌ترین از نظر پوشش موضوع بودند، استفاده گردید. همه داده‌های منتشرشده از سال 2002 تا 2015 در این بررسی گنجانده شدند.

یافته‌ها: مفاهیم کلیدی شامل «کودکان خیابانی و سلامت آن ها»، «سیاست‌گذاری سلامت»، «راهکارهای بهبود وضعیت کودکان خیابانی»، «رویکردهای سیاست‌گذاری سلامت کودکان خیابانی»، «راهبرد سازمان جهانی بهداشت» و «برنامه‌های حمایت اجتماعی کودکان خیابانی» می‌باشند که با توجه به شناسایی دقیق و برنامه‌ریزی شده تمامی مطالعات مرتبط، می‌تواند در سیاست‌گذاری سلامت کودکان خیابانی مؤثر و مفید واقع گردد.

نتیجه‌گیری: کودکان خیابانی پدیده‏ای روبه رشد در جهان است هستند که در بسیاری از کشورها از جمله ایران به نگرانی جدی تبدیل شده است. نتایج این مطالعه در شناسایی اقدامات مورد نیاز به منظور استفاده بهینه از دستاوردهای تحقیقاتی در امر سیاست‌گذاری و اصلاح برنامه‌های سلامت کودکان خیابانی در ایران قابل استفاده است.

متن کامل [PDF 491 kb]   (6796 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: بهداشت عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb