جلد 8، شماره 25 - ( 9-1380 )                   جلد 8 شماره 25 صفحات 315-312 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Foroogh B, Noori H. COMPARATIVE STUDY OF RECRUITMENT INTERVAL (RI) ON VASTUS MEDIALS IN NORMA SUBNECT AND PATIENTS WITH PATELLOFERMORAL PAIN SYNDROM IN PRE AND POST EXERCISE CONDITION. RJMS 2001; 8 (25) :312-315
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-358-fa.html
فروغ بیژن، نوری حسن. بررسی مقایسه‌ایRecruitment Interval عضله واستوس مدیالیس در افراد سالم و بیماران مبتلا به درد پاتلوفمورال قبل و بعد از تقویت اختصاصی عضله . مجله علوم پزشکی رازی. 1380; 8 (25) :312-315

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-358-fa.html


چکیده:   (8273 مشاهده)

    با توجه به اینکه یکی از مهمترین علل دردهای ناحیه کشکک عدم هماهنگی در انقباض دو سرداخلی و خارجی و عضله چهارسر ران و در نهایت ضعف عضله واستوس مدیالیس است، جهت بررسی میزان ضعف عضله واستوس مدیالیس و اهمیت آن در ایجاد دردهای ناحیه کشکک، این بررسی انجام پذیرفت. ثبت RI ( Recruitment Interval ) عضله واستوس مدیالیس از طریق الکترومیوگرافی روشی مناسب جهت مقایسه تغییرات آن در افراد سالم و بیمار است و می‌تواند شاخصی در جهت ارزیابی ضعف عضله و نحوه عملکرد واحدهای حرکتی نیز باشد. در این مطالعه تاثیر تمرینات تقویتی اختصاصی عضله چهارسر ران بر روی RI واستوس مدیالیس در افراد سالم و بیماران مبتلا به درد پاتلوفمورال بررسی گردید. بهمین منظور 27 فرد سالم (میانگین سنی4/3 ± 4/21 سال) و 17 بیمار (میانگین سنی6/3 ± 1/24 سال) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.

با آغاز انقباض، دسته‌های هر واحد حرکتی وارد عمل شدند و باکنترل انقباض، RI را تعیین نمودند سپس افراد هر دو گروه بمدت ده جلسه تحت تمرین درمانی در زنجیره حرکتی بسته (شامل حرکت نیمه چمباتمه و بالا رفتن از پهلو) قرار گرفتند و پس از آن RI مجدداً اندازه‌گیری گردید. اختلاف معنی‌داری بین RI قبل و بعد از برنامه تمرینی در آزمونهای درون گروهی و برون گروهی پیدا شد(0001/0 P< ). می‌توان گفت تمرین در زنجیره حرکتی بسته سبب کاهش RI و تقویت عضله واستوس مدیالیس در تمام افراد مورد مطالعه گردید. با استفاده از این روش می‌توان میزان ضعف عضله واستوس مدیالیس را مشخص نمود و با سنجش آن قبل و پس از تمرینات تقویتی اختصاصی عضله، پاسخ به درمان را ارزیابی نمود و در انتخاب صحیح روشهای درمانی مبتلا به درد پاتلوفمورال از این روش سود جست.

متن کامل [PDF 156 kb]   (2648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb