جلد 8، شماره 25 - ( 9-1380 )                   جلد 8 شماره 25 صفحات 307-300 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shekarabi M, Oormazdi H, Ghamchili A, Razavi M. A COMPARATIVE STUDY ON THE TWO METHODS OF DIRECT FLUORESCENT ANTIBODY AND KYNION,ACID-FAST STAINING TECHNIQUES ON THE LABORATORY DIAGNOSIS OF CRYPTOSPORLIDIOSIS.. RJMS 2001; 8 (25) :300-307
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-350-fa.html
شکرآبی مهدی، اورمزدی هرمزد، قمچیلی احمد، رضوی محسن. مقایسه روش ایمیونوفلورسنت مونوکلونال آنتی‌بادی مستقیم و رنگ‌آمیزی کاینیون اسیدفاست در تشخیص آزمایشگاهی کریپتوریدیوزیس. مجله علوم پزشکی رازی. 1380; 8 (25) :300-307

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-350-fa.html


چکیده:   (9353 مشاهده)

    در حال حاضر کریپتوسپوریدیوم پاروم بعنوان یک عامل بیماریزای reaspeased انسانی و یک از هار عامل بیماریزای روده‌ای مهم مولد اسهالهای مرگبار در افراد مبتلا به نارساییهای ایمنی در سطح جهان مطرح است. در این راستا تشخیص آزمایشگاهی دقیق و سریع عامل بیماریزا می‌تواند در جلوگیری از پیشرفت بیماری نقش مهمی داشته باشد. از اینرو در مطالعه اخیر ایمونوفلورسنت مستقیم با استفاده از آنتی‌بادی مونوکلونال کونژوگه بعنوان یک روش تشخیص دقیق، سریع و آسان با روش رنگ‌آمیزی اسیدفاست کاینیون ـ که یک روش رنگ‌آمیزی رایج آزمایشگاهی است ـ مورد بررسی و ارزیابی همه جانبه قرار گرفت. بهمین منظور بمدت 6 ماه نمونه مدفوع 340 فرد سالم، 185 بیماران تحت شیمی درمانی و 170 کودکان زیر 10 سال مبتلا به اسهالهای طولانی برای تشخیص اووسیستهای کریپتوسپوریدیوم با دو روش ایمونوفلورسانس و رنگ‌آمیزی فوق‌الذکر مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج حاصله بشرح زیر خلاصه شد:

1- حساسیت، ویژگی، دقت و سهولت در کار با روش ایمونوفلورسانس در مقایسه با روش رنگ‌آمیزی کاینیون 100% بود. 2- برتری حداقل قدرت تشخیص بوسیله کارشناس با روش ایمونوفلورسانس 8 برابر روش رنگ‌آمیزی بود. بعبارت دیگر حداقل تعداد اووسیستهای انگل در هر میلی‌لیتر مدفوع مایع برای تشخیص با روش ایمونوفلورسانس مستقیم 7500 عدد بود در حالیکه این رقم با روش رنگ‌آمیزی به 60000 عدد می‌رسید. مدت زمان لازم برای تشخیص با روش اول در حدود یک دقیقه و با روش دوم 5 دقیقه بود. 3- با روش یک سوکور ( Single Blind ) برتری چشمگیر مهارت یک کارشناس آزمایشگاه با تجربه در تشخیص اووسیستهای کریپتوسپوریدیوم ـ که بسیار کوچک و بسادگی با اجرام مشابه قابل اشتباه هستند ـ با استفاده از روش ایمونوفلورسانس نسبت بروش رنگ‌آمیزی نشان داده شد. 4- در این مطالعه اووسیست از نمونه‌های مدفوع 7/0% از افراد سالم، 5/0% از افراد تحت شیمی درمانی و 1/4% از کودکان مبتلا به اسهالهای طولانی مدت جدا گردید. در مواردیکه با تجویز مترونیدازول مسیر بیماریی متوقف گردید، تقویت سیستم ایمنی بیمار حائز اهمیت بود.

متن کامل [PDF 330 kb]   (4651 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb