جلد 8، شماره 24 - ( 6-1380 )                   جلد 8 شماره 24 صفحات 152-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8796 مشاهده)

    تومور کاذب مغزی عارضه‌ایست با علائم و نشانه‌های افزایش فشار داخل جمجمه، بدون آنکه ضایعه فضاگیر و یا انسدادی وجود داشته باشد. شیوع آن 2-9/0 درصد هزار نفر جمعیت گزارش شده است و در بالغین 30-20 ساله و چاق، بخصوص زنان شایعتر است. این عارضه در کودکان ناشایع است ولی بروز آن در گروه سنی 16-11 ساله فراوانتر می‌باشد و در هر دو جنس شیوع یکسان دارد.

در این مطالعه گذشته‌نگر 10 ساله پرونده کودکان مبتلا به تومور کاذب مغزی بستری شده در مرکز آموزشی درمانی کودکان مفید (22 نفر) و مرکز آموزشی درمانی حضرت علی‌اصغر(ع) (5 نفر) جمعاً 27 نفر مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که شیوع بیماری در گروه سنی کودکان 10-5 ساله و در دختران بیشتر بود. بیشترین شکایتی که باعث مراجعه بیماران گردیده بود سردرد، استفراغ و انحراف چشمها بود. مهمترین عارضه نورولوژیک ادم پایی و اختلال عملکرد عصب زوج ششم جمجمه‌ای و اختلال تعادل بود. بجز یک مورد که نیاز به اقدام جراحی پیدا کرد سایر موارد با درمانهای طبی بهبود یافتند. در یک مورد نیز عود بیماری بعد از یکسال دیده شده است.

متن کامل [PDF 167 kb]   (12402 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.