جلد 20، شماره 111 - ( 6-1392 )                   جلد 20 شماره 111 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (77723 مشاهده)
 

زمینه و هدف: با توجه به نقش استرس اکسیداتیو در ایجاد کبد چرب غیر الکلی و کاهش آنتی اکسیدان های سرم در این بیماران، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر دریافت آب انار به همراه رژیم کاهش وزن، در این بیماران انجام گرفت.

 

روش کار: در این کارآزمایی نیمه تجربی (IRCT: 201102232709N17)، 35 بیمار داوطلب با تشخیص کبد چرب غیر الکلی انتخاب شدند. برای هر فرد در ابتدای مطالعه رژیم کاهش وزن تنظیم گردید. به مدت 3 ماه 1 لیوان آب انار (250 میلی لیتر) جایگزین 2 واحد میوه مورد نیاز افراد شد. دریافت های غذایی، فعالیت فیزیکی، شاخص های تن سنجی، غلظت لیپیدهای سرم و آنزیم های کبدی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS شماره 19 و آزمون های paired t testو Wilcoxon انجام شد.

 

یافته‌ها: از بین 35 فردی که وارد پژوهش شدند، 33 نفر (9 زن و 24 مرد) مطالعه را به پایان رساندند. در پایان مطالعه کاهش معنی دار در وزن و نمایه توده بدن بیماران مشاهده گردید. دریافتآب انار به همراه رژیم غذایی منجر به کاهش معنی دار در آنزیم های کبدی و افزایش معنی دار در غلظت  HDL-C (01/0p=) گردید. سایر متغیر های پروفایل چربی تغییر معنی دار نداشت.

 

نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که دریافت آب انار به همراه رژیم غذایی کاهش وزن می تواند در بهبود وضعیت این بیماران و کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی در آنها موثر باشد.

 
متن کامل [PDF 351 kb]   (6332 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.