جلد 19، شماره 101 - ( 8-1391 )                   جلد 19 شماره 101 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadi M, Ramezani Tehrani F, Yaghmaei P, Sheikholeslami S, Hedayati M. Serum adiponectin levels and its association with insulin resistance and obesity in women with poly cystic ovarian syndrome. RJMS 2012; 19 (101) :1-7
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2257-fa.html
عمادی مریم، رمضانی تهرانی فهیمه، یغمایی پریچهر، شیخ الاسلامی سارا، هدایتی مهدی. بررسی سطح سرمی آدیپونکتین و ارتباط آن با مقاومت به انسولین و چاقی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (101) :1-7

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2257-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (9652 مشاهده)

  زمینه و هدف : آدیپونکتین آدیپوکاینی مشتق از بافت چربی است که در تنظیم متابولیسم گلوکز، مقاومت به انسولین( Insulin Resistance-IR ) و اختلالات مرتبط با چاقی دخیل است. ازطرفی آدیپونکتین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک( PCOS - Poly Cystic Ovarian Syndrome ) بیان متفاوتی دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی سطح سرمی آدیپونکتین در افراد مبتلا به PCOS با توجه به شیوع بالای مقاومت به انسولین در آن‌ها و ارتباط آن با نمایه توده بدن( Body Mass Index - BMI )، انسولین و گلوکز ناشتا انجام شد.

  روش­ کار : این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 45 زن مبتلا به PCOS و 45 زن سالم با سن و BMI همسان انجام گرفت. سطوح سرمی آدیپونکتین با روش ELISA و انسولین ناشتا به­روش Immunoreactive و گلوکز­ ناشتا به روش گلوکز اکسیداز اندازه­گیری شدند. مقاومت به انسولین نیز برحسب نمایه HOMA-IR محاسبه گردید.

  یافته­ها : سطح ­سرمی­آدیپونکتین در بیماران در مقایسه با بیماران سالم اختلاف آماری معنی‌دار نداشت. در ارتباط با انسولین و گلوکز ناشتا اختلاف معنی­داری در دو گروه وجود نداشت ( 05/0 < p ). با این حال مقاومت به انسولین در مبتلایان به این سندرم به طور معنی‌داری بالاتر از زنان سالم مورد مطالعه بود

  ( 05/0 p< ). غلظت سرمی­آدیپونکتین در تمام افراد ارتباط منفی­ معنی­داری با BMI (­ 019/0 p= ) و گلوکز ناشتا ( 019/0 p= )داشت. با این حال پس از تفکیک دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به PCOS ارتباطی بین آدیپونکتین و BMI دیده نشد.

  نتیجه­گیری : علی رغم ارتباط میزان آدیپونکتین با نمایه توده بدنی، چون ارتباطی با سندرم تخمدان پلی کیستیک مشاهده نشده دخالت این آدیپوکین در ابتلاء به سندرم مذکور محتمل به نظر نمی‌رسد. لذا، تلاش برای افزایش میزان آدیپونکتین در جلوگیری از ابتلاء به این سندرم احتمالاً موثر نخواهد بود.

متن کامل [PDF 364 kb]   (4251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb