جلد 7، شماره 22 - ( 12-1379 )                   جلد 7 شماره 22 صفحات 322-316 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maleki M, Khorrami Nejad S. CONGENITAL FACIAL NERVE PARALYSIS. RJMS 2001; 7 (22) :316-322
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1731-fa.html
ملکی محمدصادق، خرمی نژاد سامان. فلج مادرزادی عصب صورتی: گزارش دو مورد در یک خانواده. مجله علوم پزشکی رازی. 1379; 7 (22) :316-322

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1731-fa.html


چکیده:   (24695 مشاهده)

  انسیدانس فلج عصب صورتی نوزادان 23/0% می باشد فلج عصب صورتی کودکان را به سه دسته تقسیم می نمایند: 1- فلج مادرزادی (تکاملی) عصب صورتی 2- فلج اکتسابی عصب صورتی ( با علل قبل از تولد) 3- فلج اکتسابی عصب صورتی ( با علل بعد از تولد) در گروه فلج مادرزادی عصب صورتی، سندرم موبیوس (Mobius syndrome) از شهرت بیشتری برخوردار می باشد. در این سندرم که از نظر آتیولوژی تئوری عروقی برای آن مطرح است ، طیف وسیع از علائم کلینیکی و پاتولوژیکی وجود دارد بطوری که از فلج یکطرفه عصب صورتی تا فلج دوطرفه عصب صورتی و عصب زوج ششم جمجمه ای و درگیری اعصاب جمجمه ای دیگر مانند اعصاب زوج XII,X,IX متغیر می باشد. گزارشات متعددی در مورد نحوه توارث این سندرم بطریق اتوزومال غالب منتشر شده است و خانواده هایی معرفی شده اند که اعضای مختلف آنها در نسلهای مختلف بصورت اتوزومال غالب منتشر شده است و خانواده هایی معرفی شده اند که اعضای مختلف آنها در نسلهای مختلف بصورت اتوزومال غالب به این سندرم مبتلا گردیده اند اما بر اساس جستجو در مقالات برادر و خواهری که مبتلا به این سندرم باشند گزارش نشده است. دراین گزارش برادر و خواهری معرفی می گردند که مبتلا به فلج مادرزادی عصب صورتی می باشند و هیچ سابقه ای از این بیماری در خانواده ندارند. مادر آنها سابقه ای از مصرف تالیدومید یا misoprostol در حاملگی و یا ابتلا به سرخجه در زمان بارداری نمی داد. فرزند پسر مبتلا 18 ساله و عصب صورتی راست وی کاملا فلج می باشد. NCV,EMG وی در سمت راست هیچ پاسخی نشان نداد. در سی تی اسکن استخوان تمپورال، قسمت ماستوئیدی عصب در سمت راست بطور واضح باریکتر از سمت چپ بود. فرزند دختر مبتلا 5/16 ساله و عصب صورتی چپ در تمامی شاخه ها ضعیف می باشد. علاوه بر این وی بعلت استرابیسم در سن 9 سالگی تحت عمل جراحی قرار گرفت. NCV,EMG وی در سمت چپ کاهش پاسخدهی را نشان می داد. در سی تی اسکن استخوان تمپورال، قسمت ماستوئیدی عصب صورتی در قسمت چپ باریکتر از سمت مقابل بود.

متن کامل [PDF 5007 kb]   (2625 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: گوش و حلق و بینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb