جلد 7، شماره 22 - ( 12-1379 )                   جلد 7 شماره 22 صفحات 304-300 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7734 مشاهده)

  تومورهای اپیتلیوم سطحی تخمدان، 7/65% کل تومورهای تخمدان را تشکیل می دهند. تومورهای برنر نوعی تومور اپیتلیوم سطحی تخمدان محسوب می گردند و 3-1 درصد از کل نئوپلاسم های تخمدانی راتشکیل می دهند. سن متوسط بیماران مبتلا به تومورهای برنر 50 سال می باشد و 71% از آنان بیش از 40 سال سن دارند. اکثر بیماران بدون علامت می باشند، لیکن خونریزی غیر طبیعی از رحم شایعترین علامت بالینی این تومور به شمار می آید. بروز همزمان تغییراتی در آندومتر، از هیپرپلازی غددی تا آدنوکارسینوم مهاجم گزارش شده است. از نظر میکروسکوپی، این تومورها مشتمل بر دستجاتی توپر و کیستیک از سلول های اپیتلیالی شبیه اپیتلیوم ترانزیشنال ( یوروتلیوم) می باشند که توسط جز استرومایی فراوان و متراکمی از نوع فیبروبلاستیک احاطه شده اند. تومورهای برنز بهمراه کیست آدنومای موسینوس و بطور استثنایی بهمراه struma ovarii نیز مشاهده می گردند. بعلاوه آنها را بهمراه تومورهای ترانزیشنال مثانه نیز یافته اند در مورد همراهی تومور برنز یک طرفه با آدنوم کارسینومآندومتر تنها یک مقاله انتشار یافته است، لیکن تا کنون همراهی تومور دوطرفه برنر با آدنوکارسینوم کولون گزارش نشده است.

  بیمار مورد معرفی خانم 60 ساله ای است که با علایم دستگاه گوارشی مراجعه نمود و در بررسیهای بعمل آمده وجود آدنوکارسینوم پیشرفته کولون بهمراه تومور دوطرفه برنر مشخص گردید.

متن کامل [PDF 3848 kb]   (1980 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.