جلد 18، شماره 85 - ( 4-1390 )                   جلد 18 شماره 85 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazerani S, Kalantar Motamedi M H, Keramati M R, Paydar M A, Nazerani T, Koohnavard M. Treatment of upper limb deformities using soft tissue distraction: an introduction to pentagonal frame. RJMS 2011; 18 (85) :34-41
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1645-fa.html
ناظرانی شهرام، کلانتر معتمدی محمد حسین، کرامتی محمدرضا، پایدار محمدعلی، ناظرانی تارا، کوهنورد مرجان. اصلاح دفورمیتی های اندام فوقانی با کشش بافت نرم: معرفی . مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (85) :34-41

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1645-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (11612 مشاهده)

  زمینه و هدف: کشش بافت نرم ( Soft tissue distraction ) یک اقدام جراحی رو به گسترش در جراحی دست می باشد که از آزاد سازی کنتراکچر آرنج تا مفصل پروگزیمال انگشتان کاربرد دارد. تکنیک­های متداول نشان داده است که آزاد سازی کنترکچرهای دست یا اندام به تنهایی کافی نبوده و کنتراکچر در طول زمان عود می نماید. کشش مفاصل و نسوج نرم و نگه داشتن آن ها در وضعیت مناسب به نحوی که امکان انجام فیزیوتراپی باشد، در حال حاضر ارجح ترین روش درمانی می باشد. در اینجا تکنیکی به عنوان " قاب پنج ضلعی" در کشش بافت نرم در دست و انگشتان معرفی می‌گردد که در آن هیچ مفصل یا تاندونی درگیر نشده و امکان رسیدن به نتیجه مطلوب ممکن می نماید. با توجه به نوین بودن این روش درمانی و کم‌بودن آمارهای مرتبط در رابطه با نتایج خوب درمانی حاصل از آن و نیز نبودن مطالعه مشابه در مقالات فارسی، نتایج آن در این مقاله ارائه شده است.

  روش کار: در این مطالعه که از نوع Case series می باشد، تعداد 33 بیمار با کنترکچر دست بررسی و درمان شدند. در این روش، یک سیم Kirschner باریک به طول حدود mm 5/1-1 به طور افقی از قسمت پروگزیمال بند دیستال انگشت گذرانده شده و به صورت یک قاب ( Frame ) دور انگشت به طریقی خم می شود که امکان کشش اندام بدون صدمه به پولپ و نسوج نرم بند انتهایی ممکن گردد. دو نوع کشش ثابت (با یک سیم در حال کشش) یا دینامیک (با به کار بردن یک کش لاستیکی بین سیم های کشش) به کار برده شد. سیم یا کش را می توان بعد از عمل به طور موقت آزاد نمود تا فیزیوتراپی فعال و غیر فعال آغاز شود. قاب به مدت 6-3 هفته نگاه داشته می شود که در هفته های آخر نقش یک اسپلینت شبانه را بازی می کند. داده­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها: در این مطالعه 33 بیمار (23 مرد و 10 زن) با میانگین سنی 91/20 سال (05/13 SD= ) بررسی شدند. بیماران به طور میانگین 3 بار تحت عمل جراحی قرار گرفتند. پس از جراحی و برداشته شدن قاب، بیماران به طور دوره‌ای هر 6 ماه تا حداکثر 5 سال تحت پیگیری قرار گرفتند. تفاوت میانگین کنترکچر ( Flexion contraction ) در مفاصل PIP قبل از عمل جراحی و بعد از عمل جراحی از نظر آماری معنی دار گزارش شد (44/37 ± 15/65 در مقابل 74/4 ± 7 ، 001/0> p ). به جز عفونت مسیر پین در حین درمان که با خارج کردن پین و استفاده از آنتی بیوتیک درمان گردید، هیچ گونه عوارض اصلی دیگری در طی پیگیری به مدت 5-3 سال دیده نشد.

  نتیجه گیری: قاب پنج ضلعی ( Pentagonal frame ) به همراه کشش موثر در بافت نرم و لیگامان مفاصل به همراه فیزیوتراپی می تواند با توجه به نتایج خوب درمانی، به عنوان یکی از روش های موثر در درمان چسبندگی های مقاوم به درمان های معمول کاربرد داشته باشد. ارزش این روش امکان کشش انگشت و حتی دست بدون هیچ گونه عوارض بر روی دیستال فالنکس و بدون درگیر کردن مفاصل می باشد که امکان فیزیوتراپی همزمان با حضور فریم را میسر می سازد.

متن کامل [PDF 495 kb]   (6083 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb