iumssj
جلد 18، شماره 84 - ( 3-1390 )                   جلد 18 شماره 84 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighatjoo E, Vafa M R, Shidfar F, Gohari M R, Ziaee A. Effect of apple consumption on lipid profile and oxidative stress indices among hyperlipidemic men. RJMS. 2011; 18 (84) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1633-fa.html
حقیقت جو الهام، وفا محمد رضا، شیدفر فرزاد، گوهری محمود رضا، ضیایی امیر. بررسی تأثیر مصرف سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو . مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (84) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1633-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7351 مشاهده)

  زمینه و هدف : مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکیداتیو در مردان هیپرلیپیدمی انجام شد.

  روش کار: این مطالعه به صورت مطالعه تجربی شاهددار روی 46 مرد هیپرلیپیدمیک ] mg/dl 240-200 Total Cholesterol (TC)= و mg/dl 350-150 [Triglyceride (TG)= 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند . نمونه های خون دو گروه در شروع مطالعه و بعد از 8 هفته جمع آوری و مقادیر TG ، TC ، LDL-C ، HDL-C سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو مالــون دی آلدئید ( Malondialdehyde-MDA ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام ( Total Antioxidant Capacity-TAC ) پلاسما اندازه گیری گردید. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی در شروع و پایان مطالعه بررسی شدند. مقدار پلی فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه گیری گردید. مقدار پلی فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن (mg/kg) سیب تازه و 03/4 گرم به ازاء 100 گرم (gr/100 gr) سیب تازه محاسبه شد. یافته های به دست آمده، توسط آزمون آماری آزمون کای اسکوئر و t-test با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

  یافته ها: در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری در میانگین تغییرات غلظت TG مشاهده شد، اما در میانگین غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

  نتیجه گیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری گلیسیرید‌ سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب روی غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC به مطالعات بیشتری نیاز است.

متن کامل [PDF 404 kb]   (2586 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb