جلد 16 - آذر                   جلد 16 - آذر صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanparast S, Rahimi H, Farnoodian M. Molecular Strain Typing of Trichophyton mentagrophytes Isolated from Patients with Dermatophytosis by Random Amplified Polymorphic DNA. RJMS 2009; 16
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1285-fa.html
یزدان‌پرست سید امیر، رحیمی حمزه، فرنودیان میترا. تمایز سوش‌های چندگانه ترایکوفایتون منتاگروفایتیس در بیماران مبتلا به درماتوفیتوزیس با استفاده از روش تکثیر تصادفی پلی‌مورفیسم DNA (RAPD) در مراکز پوست وابسته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 ()

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1285-fa.html


چکیده:   (10232 مشاهده)

    زمینه و هدف: درماتوفیت‌ها،گروهی از قارچ‌های کراتین دوست هستند که گروه وسیعی از بیماری‌های پوست و ضمائم آن مانند ناخن و مو را ایجاد می‌کنند. در بین عوامل قارچی، جنس ترایکوفایتون که عامل عمده کچلی پا در سرتاسر دنیا می‌باشد، از اهمیت خاصی برخوردار است و تا به حال درحدود 24 گونه آن شناسایی شده است. علاوه بر آن بررسی‌های مولکولی بر روی تمایز انواع گونه ترایکوفایتون منتاگروفایتیس در نمونه‌های جمع آوری شده در ضایعات یکسان از بیماران مختلف مبتلا به درماتوفیتوزیس، نشان دهنده وجود چندین گونه متفاوت در این ضایعات بوده است. هدف از انجام این پژوهش تعیین گونه و نوع ترایکوفایتون‌ها جهت جلوگیری از گسترش عفونت است که از نقطه نظر اپیدمیولوژیک بسیار حائذ اهمیت می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است. نمونه‌های پوست از 100 بیمار مختلف مبتلا به درماتوفیتوزیس در اثر ترایکوفایتون منتاگروفایتیس کشت داده شد و پلیت‌های کشتی که دارای 5  کلنی بودند، انتخاب شدند.DNA آن‌ها به طور جداگانه استخراج و نتایج با توجه به مراحل مختلف روش مولکولی واکنش زنجیرهای پلیمراز و بر اساس خصوصیت اختلاف در تعداد تکرار ژن‌های تولید کننده اسیدریبونوکلئیک ریبوزومی منطقه غیرژنی تجزیه و تحلیل شد. قابل ذکر است نتایج داده شده با آزمون‌های آماری انحراف معیار (±SDChi-square و  t-student مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: از میان 100 نمونه ترایکوفایتون منتاگروفایتیس تنها در20 نمونه، تعداد 2 نوع مختلف یا بیشتر در یک واریته از گونه ترایکوفایتون منتاگروفایتیس مشاهده گردید.

نتیجه گیری: براساس یافته‌های این پژوهش پیش بینی می‌شود که در تعداد زیادی از عفونت‌های قارچی پوست که توسط ترایکوفایتون منتاگروفایتیس ایجاد شده اند، گونه های زیادی وجود داشته باشد. وجود چنین مسئله‌‌ای
(Multiple strain) در مطالعات اپیدمیولوژیک مربوط به بیماری‌های قارچی، نحوه درمان و مشخص کردن مقاومت دارویی از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد.

متن کامل [PDF 357 kb]   (3416 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb