جلد 16 - مهر                   جلد 16 - مهر صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11630 مشاهده)

    زمینه: نئوپلاسم کبد در جوامع آسیایی جزء بیماری‌های نا شایع نمی‌باشد. انواع مختلف سارکوم می‌توانند خود را به صورت تومورهای اولیه کبدی نشان دهند. اما با توجه به نادر بودن آن‌ها، ابتدا باید ضایعات متاستاتیک کبدی را مد نظر داشت. از انواع سارکوم‌هایی که تا به حال در کبد گزارش شده‌اند، می‌توان به آنژیوسارکوم، لیومیوسارکوم،فیبروهیستیوسارکومای مختلط (Mixed Fibro Histiosarcoma-MFH)، سارکوم امبریونیک و لیپوسارکوم اشاره کرد. لیپوسارکوما یک تومور بدخیم مزانشیمال نادر است که معمولاً از رتروپریتوئن و دیستال اندام‌ها منشا می‌گیرد.از سال 1973 تا کنون تنها حدود 10 مورد لیپو سارکومای کبدی اولیه گزارش شده است. در این مقاله یازدهمین مورد در یک زن جوان بالغ گزارش می‌شود.

معرفی بیمار: بیمار خانم 21 ساله مجردی بود که از حدود 3 ماه قبل از بستری دچار تب، تنگی نفس و درد شکمی شدید شده بود. این بیمار از توده بسیار بزرگی در لوب راست کبد به همراه علائم سرشتی و دیسترس تنفسی رنج می‌برد. علی‌رغم جراحی تهاجمی، تومور پس از 6 ماه عود کرد و پس از یک سال باعث مرگ بیمار شد.

نتیجه‌گیری: هپاتکتومی بهترین استراتژی برای دست یافتن به بقای طولانی مدت بیماران است. به علت ماهیت بدخیم و تهاجمی تومور و میزان عود بالا و نا مشخص بودن اثر شیمی‌درمانی و رادیوتراپی در این مورد، رزکسیون وسیع تومور و هپاتکتومی گزینه مناسب جهت دست یافتن به بقاء طولانی مدت حتی در موارد عود در این بیماران می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: کبد، لیپوسارکوما، هپاتکتومی
متن کامل [PDF 257 kb]   (12112 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: جراحی عمومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.